Devetnica neprekidne molitve krunice i posta za mir

Zajednica Svjetlo Marijino pokrenula je Devetnicu neprekidne molitve krunice i posta za mir, kojom žele ”odgovoriti na poziv Kraljice mira iz njezinih posljednjih poruka”.

Napominju i kako su ”zahvalni za neizmjeran dar Majčinih riječi s neba koje nam tako jasno pokazuju izlaz i put nade”. Ova devetnica počinje u četvrtak 16. ožujka, a završava 24. ožujka 2023. godine posvetom Bezgrješnom Srcu Blažene Djevice Marije 25. ožujka 2023., na svetkovinu Blagovijesti.

”Svakodnevno se susrećemo s boli i ranama izazvanim ratom u Ukrajini. No, slušamo i o patnji međugorskih hodočasnika iz Rusije i drugih zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza. Nitko od njih ne želi rat”, kazali su iz Zajednice Svjetlo Marijino, koja je prije nekoliko tjedana započela projekt hodočašća u Međugorje kao pomoć majkama koje su u ratu u Ukrajini izgubile sinove, udovicama i djeci poginulih branitelja.

”Slušamo i gledamo dok naše ruke grle hodočasnike u crnini, izranjene i uplakane. Kroz četiri dana hodočašća njihova se lica preobražavaju, rađa se novi život. Nebeska Majka nam daje lijek za rane te nakon strašnog suočavanja sa smrću, Njezina ljubav na ispaćena lica izmamljuje prve osmijehe i iz očiju hodočasnika liju suze radosnice: suze ozdravljenja i nade. Kraljica mira nam neumorno ponavlja da se mir može postići samo molitvom i postom”, kazali su iz Zajednice Svjetlo Marijino uz napomenu kako je ova devetnica nastala nakon razgovora s pomoćnim biskupom Janom Sobilom, čija se Harkovsko-zaporoška biskupija nalazi u ratnoj zoni.

”Nedavno je u sred noći 500 metara od njegove katedrale pala raketa. Poginuli su djeca, starci, obitelji, srušila se peterokatnica. Svi civili su izgubili svoje domove. A takve se stvari događaju svaki dan. Svakodnevno slušamo o besmislenom ubijanju, smrti, nasilju, suzama, ranama i mržnji koja raste”, prenose nam događanja iz Ukrajine, koja što prije žele zaustaviti, a to nastoje kroz post i molitvu s Kraljicom Mira, kao i svim pojedincima, molitvenim skupinama i župama, koje im se žele pridružiti u ovoj devetnici, koja se održava pod duhovnim pokroviteljstvom i s blagoslovom nadbiskupa-metropolita Bernarda Bobera iz Košica (Slovačka) i pomoćnog biskupa Harkovsko-zaporoške biskupije Jana Sobila (Ukrajina).

Iz Zajednici Svjetlo Marijino zahvaljuju svima koji su im se pridružili i koji će im se pridružiti u ovoj zajedničkoj molitvi i postu za mir, a više informacija o tome kako im se pridružiti možete pronaći OVDJE.

Velimir Begić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne