Euharistijsko slavlje u trebinjskoj katedrali na Dan proslave Trebinjske biskupije i Dana medija u BiH

Svečanim Euharistijskom slavljem, koje će u nedjelju, 24. rujna 2023. u 12 sati u katedrali Rođenja Blažene Djevice Marije u Trebinju predvoditi predsjednik Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja i predsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, bit proslavljen Dan Trebinjsko-mrkanske biskupije i njezin nebeski zaštitnik sv. Mihovil te obilježen Dan društvenih komunikacija u BiH. Nadbiskup Vukšić slavit će Misu u zajedništvu s biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim i uz koncelebraciju svećenika Trebinjsko-mrkanske biskupije i drugih misnika te uz sudjelovanje vjernika župe Trebinje i drugih župa.

Katolička Crkva u Bosni i Hercegovini pozvana je te nedjelje u svim župnim i drugim zajednicama obilježiti Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija te moliti za medijske djelatnike i razmišljati o Poruci Svetog Oca koju upućuje svake godine za tu prigodu.

U sklopu priprave za Dan Trebinjske biskupije bit će upriličena sljedeća događanja:

Zbornik radova povodom obilježavanja 1000. obljetnice prvoga pisanog spomena Trebinjske biskupije i 700. obljetnice prvoga pisanog spomena Mrkanske biskupije bit će predstavljen u petak, 22. rujna 2023. u 20 sati u biskupijskom centru „Sarsenterum“ u Stocu (ul. Banovinska 1) u povodu proslave Dana Trebinjske biskupije. O spomenutom Zborniku govorit će nadbiskup rođen u obližnjoj župi Blagaj mons. Želimir Puljić, apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije, i dr. sc. Ivica Prlender, profesor na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

U subotu, 23. rujna 2023. u 20 sati u katedrali Rođenje Blažene Djevice Marije (Male Gospe) bit će upriličen orguljski koncert uoči Dana Trebinjsko-mrkanske biskupije i proslave nebeskog zaštitnika sv. Mihovila arkanđela. Sopranistica Josipa Lončar i orguljaš Alen Kopunović Legetin izvest će djela Mozarta, Händla, Kolba, Gomeza Caccinija, Pavičića i drugih. (kta)

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne