FOTO: Božićna priredba u vrtiću ‘Sv. Mala Terezija – Majčino selo’

Mališani iz dječjega vrtića „Sveta Mala Terezija” u Majčinu selu danas su održali svečanu božićnu priredbu. Djeca su pred svojim roditeljima, bakama i djedovima, braćom i sestrama, starateljima i tetama odgajateljicama od srca otpjevala niz božićnih pjesama, te su također kazala i brojne recitacije, pa su kod svojih bližnjih izmamili suze radosnice i dugotrajni pljesak. Prije samoga početka priredbe, nekoliko riječi svim okupljenima uputio je fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčina sela, kazavši kako se, htjeli to ili ne, naša srca šire i rastu u ovom božićnom ozračju jer Bog dolazi u obličju malenoga djeteta.

„To je nešto što je nama tako blisko i drago, i ne samo to, već Bog dolazi kako bi nam donio spasenje. Čovjek nakon prvog grijeha nije mogao sam doći do svog Oca nebeskog, zato Otac šalje svoga Sina Isusa Krista. Mi to otajstvo slavimo u Božiću, ali ujedno pripremamo se i za drugi Isusov dolazak. To je otajstvo, to je tajna da se Bog utjelovljuje. Svatko od nas ima potrebu razumjeti to otajstvo, a sveti Franjo je to učinio uprizorenjem jaslica u Grecciu, te će se dogodine slaviti 800 godina od toga čina. Danas ćemo vidjeti kako to čine naša djeca iz vrtića, a oni na svoj način doživljavaju otajstvo Božića i interpretiraju ga i tumače”, kazao je fra Dragan zahvalivši se svima na dolasku, kao i tetama odgajateljicama, te svima koji su pomogli da se ova priredba organizira, te je još svima zaželio sretan i blagoslovljen Božić.

Nakon toga dječica su otpjevala niz pjesama poput „Dođi, dođi Božiću”, „Božićna zvona”, „Zvončići”, „Isus se rodio i sve nas pohodio” i mnoge druge, a na kraju same priredbe svi roditelji i staratelji dobili su zadatak da zajedno sa svojom dječicom otpjevaju pjesmu „Bijeli Božić” od Olivera Dragojevića, što su oni to radosna srca i učinili. Poslije priredbe nekoliko riječi kazala nam je Darija Juričić, voditeljica dječjega vrtića „Sveta Mala Terezija” u Majčinu selu.

„Mi smo danas imali u našem vrtiću proslavu Božića, djeca su imala prigodu da svoje roditelje razvesele svojim pjesmama i recitacijama, jer djeca su čista srca. Došli su roditelji u velikom broju u slavlju i veselju i ovom prigodom želim svima čestitati, a posebno našim župljanima iz Međugorja, čestit i blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu”, kazala je Darija Juričić, a nakon završetka priredbe, djeca su sa svojim bližnjima nastavila druženje u prostorijama samoga vrtića. Kako je to jutros izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne