FOTO: Dani kruha u Osnovnoj školi Bijakovići

U mjesecu listopadu diljem svijeta obilježavaju se Dani kruha i zahvalnosti za brojne plodove zemlje koje nam dobri Bog daje. Tako je danas bilo i u međugorskoj župi, odnosno u Osnovnoj školi Bijakovići gdje su učenici i djelatnici Osnovne škole Bijakovići proslavili Dane kruha u školskom dvorištu. Cijelo dvorište mirisalo je na kruh, kolače, peciva, slastice,… što su ih učenici ponijeli od svoje kuće, a koje su pripravile vrijedne i blage ruke njihovih majki, baki i staratelja uz pomoć samih učenika. Bilo je tu naravno i domaćih hercegovačkih plodova kao što su šipci, ćupteri, sušene smokve, orasi i slično. Osim manifestacije Dana kruha, vrijedni i marljivi osnovnoškolci su proteklih dana sudjelovali i u dvije prekrasne inicijative kao što su „Milijun djece moli krunicu”, te u izradi krunica i narukvica za „Misijsku nedjelju” koja se, kako u svijetu, tako i u Međugorju, obilježila prije nekoliko dana, a o čemu su se i osvrnuli na svojoj službenoj facebook stranici Osnovne škole Bijakovići.

„U Osnovnoj školi Bijakovići, učenici su se okupili povodom prekrasne inicijative „Milijun djece moli krunicu”. Tijekom radionice, djeca su s velikim entuzijazmom izrađivala krunice s vlastitim imenima, učeći pritom o značenju svake perle i molitve. Pod budnim okom učitelja i vjeroučitelja, djeca su izražavala svoju kreativnost, a istovremeno su se povezivala s duhovnim naslijeđem. Nakon izrade krunica, zajednički su i molili krunicu, tražeći mir i blagoslov za cijeli svijet. Ova aktivnost nije samo ojačala njihovu vjeru, već je i stvorila osjećaj zajedništva i ljubavi među svima. Događaj je bio ispunjen radošću, smijehom i dječjom nevinom vjerom, podsjećajući sve prisutne na važnost molitve i zajedništva. Na večernjem programu u župi, u 17 sati, djeca su molila krunicu, čime su zaokružila ovaj poseban dan.

Naši vjeroučenici i vjeroučitelji iz Osnovne škole Bijakovići marljivo su izrađivali misijske krunice i narukvice. Ova aktivnost potaknula je izvanredan odaziv učenika, a najbrojnija sekcija spontano se formirala. Misijske krunice i narukvice bile su izložene nakon đačke i pučke mise, a odaziv roditelja i župljana bio je odličan. Svi su podržali ovu plemenitu akciju”, poručili su iz Osnovne škole Bijakovići.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne