FOTO: Humanitarna akcija Marijinih ruku i Osnovne škole Bijakovići

Dok u došašću, vremenu kada radosna srca iščekujemo Božić, pozvani smo činiti djela milosrđa i pružiti ruku onima koji to trebaju. Tako se i ove godine u organizaciji Osnovne škole Bijakovići i humanitarne udruge “Marijine ruke” održala humanitarna akcija u kojoj su djeca školarci od srca darovali drugu djecu i njihove obitelji koje su u potrebi. Humanitarna akcija održala se danas u školskim prostorijama u dvije školske smjene. Djeca su u školu donijela svoje darove namijenjene potrebitima, a članovi „Marijinih ruku” su te darove preuzeli, te će ih proslijediti onima kojima je to potrebno, te na taj način i njima uljepšati ovogodišnji Božić. Nekoliko riječi s nama je podijelio Josip Ilić, član humanitarne udruge „Marijine ruke”.

„I ove godine na poticaj djelatnika Osnovne škole Bijakovići odlučili smo se na ovu akciju da njihovi učenici preko „Marijinih ruku” daruju djecu u potrebi, tako da sva djeca u okolici Međugorja, Ljubuškog, Čapljine, Mostara…. dobiju sve potrebno za Božić, da znaju da imaju nekoga svoga iz Međugorja i Bijakovića, da ih se naši učenici sjete na ovakav način. Ova ideja je zaživjela prošle godine, tako da i ove godine imamo mnoštvo učenika koji donesu svoj dar, a obično se u tim darovima nalaze čokolade, odjeća, higijenske potrepštine, slatkiši i slično, a čak budu i božićne čestitke koje mi proslijedimo toj djeci. I ove godine sudjelovala su djeca iz obje smjene, tako smo jutros bili u prvoj smjeni oko 9 sati, a sada smo došli u drugu smjenu u 14:30 sati. Ovakva pomoć nama kao „Marijinim rukama” jako dobro dođe jer ne moramo trošiti svoja sredstva da obradujemo djecu u okolici, jer smo i prije darivali djecu svojim darovima, ali ovo je kao bonus na te darove jer se puno više dobije, a i većem broju djece možemo pomoći. Imamo lijepih darova, lijepih čestitki, tako da smo zadovoljni, a toj djeci će dobro doći ovakvo iznenađenje. Svake godine imamo sve više i više djece koje obradujemo, tako da će nam ovi darovi dobro doći. U našoj udruzi rasporedimo sve ove darove tako da svi dobiju jednako, Bogu hvala”, kazao je Josip, a djelatnici Osnovne škole zahvalili su se svima na sudjelovanju u ovoj humanitarnoj akciji.

„Kao i svake godine u vremenu došašća pripremamo se sa dobrim djelima da bi što bolje i ljepše dočekali Isusov rođendan. Tako su djeca u Osnovnoj školi Bijakovići sa svojim roditeljima, učiteljima i nastavnicima pripremali se kroz protekle dane i prikupili velik broj paketića za obitelji, za one koji su u potrebi. Vođeni smo onim biblijskim citatom “Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25, 45), stoga nadamo se da ćemo donijeti osmijehe na lica djece i obitelji koji možda nemaju ovako sve što mi imamo u izobilju. Ovim putem želimo se zahvaliti roditeljima i starateljima djece, kao i samoj djeci da su se odlučili sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji. Ovo polako prerasta i u tradiciju jer smo prošle godine ovakvu akciju učinili za blagdan sv. Nikole, ali i inače u došašću uvijek činimo dobra djela pa i kroz ovakve humanitarne akcije. Svima želimo sretan i blagoslovljen Božić”, poželjeli su iz Osnovne škole Bijakovići.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne