FOTO: Proslava Majčina dana u vrtiću ‘Sv. Mala Terezija – Majčino selo’

Danas su na svetkovinu Uzašašća Gospodinova polaznici dječjeg vrtića ‘Sveta Mala Terezija – Majčino selo ‘proslavila Majčin dan. Svečana priredba održala se u dvorani sv. Josipa u Majčinu selu s početkom u 10 sati. Prije početka samoga programa okupljene je pozdravio fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčina sela, te se s njima pomolio i zazvao Božji blagoslov. Nakon toga je uputio nekoliko riječi, istaknuvši važnost Majke u svakodnevnom životu.

”Kažu da je najgora mana u čovjeka nezahvalnost, kada ne znamo biti zahvalni. Ono što mi možemo učiniti prema svojoj majci i prema Nebeskoj Majci jest izraziti zahvalnost za ponos, za strpljenje, za žrtvu, za temelje koje nosimo u svome srcu, u svome biću. Danas će nam djeca pokušati pokazati put kako u prigodi Majčina dana biti zahvalni svojoj majci, a i Nebeskoj Majci. Djeca to najbolje rade jer su ona spontana i neiskvarena, a rade to iz srca, onako kako znaju. Tete iz vrtića su danas također važne, jer da nije teta, ne bi ove proslave ni bilo. Budimo, dakle, zahvalni i tetama na njihovom trudu, radu i nastojanju, jer vrtić nije samo čuvanje djece, nego je i škola. To je predškolski odgoj gdje se djeca odgajaju i uče. Mi veliki nemojmo zaboraviti, iako možda nemamo svi sada zemaljsku majku, moliti za svoju majku, iskazati joj zahvalnost. Posebno zahvalimo našoj Nebeskoj Majci, jer sve ono što imamo i što jesmo dugujemo njezinom ‘Da’. Jer po njezinom ‘Da’ je došlo spasenje na ovaj svijet, a po tome smo i mi spašeni”, kazao je fra Dragan Ružić.

Riječi dobrodošlice je također uputila i Darija Juričić, voditeljica dječjega vrtića ‘Sveta Mala Terezija’, koja je zahvalila svima na dolasku i što su odvojili svoje vrijeme, nadajući se da će svi prisutni uživati u onome što su malena dječica sa svojim tetama pripremala mjesecima.

Potom je uslijedila i sama priredba koju su obilježile pjesma, radost, ljubav, smijeh i zahvalnost djece koja su današnjom izvedbom zahvalila svojim majkama na daru života. Na kraju samoga programa uslijedile su i dodjele diploma za 19 predškolaca, koji se današnjom priredbom opraštaju od vrtića, te željno iščekuju jesen kada će prvi put sjesti u školske klupe. Program je završio pjesmom „Hercegovino, nek’ te čuva Bog“, a tijekom cijele priredbe glazbena podrška bio je mladi župljanin Mario Berišić.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne