16.4 C
Međugorje
01.10.2323.

FOTO: U Čitluku otvoren Senzorni park

Danas je bilo posebno svečano u  Edukacijsko – rehabilitacijskom centru „Sveti Josip Radnik“ Čitluk  u Potpolju. U podne je otvoren  Senzorni park, kojeg je blagoslovio čitlučki župnik fra Miro Šego. Senzorni park je otvorio načelnik Čitluka Marin Radišić i korisnici usluga centra Tomislav Mandić i Marin Markota. Ovaj bogato opremljen park pomoći će djeci da budu spretnija, sposobnija komunicirati, učiti i još mnogo toga.

Edukacijsko – rehabilitacijski centar „Sveti Josip Radnik“ djeluje kao dnevni centar za rehabilitaciju i edukaciju djece s teškoćama u razvoju, a usluge Centra koristi čak 72 djece.

Prisutnima se na otvorenju Senzornog parka obratio predsjednik Upravnog vijeća Ustanove Edukacijsko – rehabilitacijski centar „Sveti Josip Radnik“ Čitluk i dopredsjednik Udruge roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama „Susret“ Ivo Bevanda.

„Izgradnja Senzornog parka je jedan rezultat zajedničkog, koordiniranog rada Udruge Susret  s jedne strane i Edukacijsko – rehabilitacijskog centra „Sveti Josip Radnik“ s druge strane. To je rezultat i plod jedne neraskidive veze koja već dugo traje i koja će trajati. Moram istaknuti da pored Udruge i Centra mi imamo i trećeg partnera, to su brojni donatori, volonteri. Početkom lipnja smo otvorili akciju i ona je uspješno okončana za nekih mjesec i nešto dana. Javno smo objavili popis svih donatora s iznosima donacije. Zahvalio bih se svim našim donatorima, svim udrugama, predstavnicima Crkve, lokalne vlasti, svim ljudima velikog srca, koji su čuvši za našu akciju ovdje dolazili i davali svoj doprinos“, kazao je Bevanda.

Matea Brekalo v.d ravnateljice ustanove Edukacijsko – rehabilitacijski centar „Sveti Josip Radnik“ Čitluk nije krila radost zbog današnjeg događaja kojim obilježavaju  Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

„Ja sam posebno sretna što je otvaranje Senzornog parka prilikom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava sutra. Mi danas imamo svoj program. Otvorenje Senzornog parka jako puno znači za djecu, jer će oni kroz svoje slobodne aktivnosti, boravak u prirodi, kroz igru  postizati sve one ciljeve, koje im terapeuti pripreme u plan njihove aktivnosti i podrške. Koliko god se raduju naša djeca, toliko se radujemo mi, terapeuti,  da smo mogli pružiti mogućnost boravka u prirodi, a isto tako učenja i napretka“, kazala je Matea Brekalo.

Ovaj događaj su glazbom uveličali Mihael Martinović, učenik 1.razreda Osnovne glazbene škole Brotnjo te ženska klapa Bura. U idućem razdoblju održat će se i Božićni sajam Udruge Susret „U susret Božiću s djecom iz Udruge Susret“ 05., 06., 07. i 08. prosinca u vremenu od 9 do 18 sati ispred objekta Ustanove Edukacijsko-rehabilitacijskog centra „Sveti Josip Radnik“ u Potpolju. Više donosimo u audiozapisu.

Tekst: Dragana Pavlović
Foto: Mateo Ivanković

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne