Goran Milić: I onaj tko nije vjernik može otići u Međugorje jer je to fenomen

U kulturnom centru Ljubuški ovoga vikenda održan je treći po redu Hercegovina Travel Fest. Festival je trajao dva dana, petak i subotu, a i ove godine posjetiteljima je ponudio raznolik i bogat sadržaj. Festival okuplja brojna poznata imena, putopisce, avanturiste i sve ljubitelje putovanja.

A mi smo otišli do Ljubuškog i posjetili treći po redu Hercegovina Travel Fest. Festival je trajao dva dana, petak i subotu, a i ove godine okupio je brojna poznata imena, putopisce, avanturiste, gastronome i sve ljubitelje putovanja.

Naš sugovornik bio je poznati novinar i poliglot Goran Milić, široj javnosti poznat po brojnim televizijskim putopisima informativnog karaktera. Ljubuškoj publici predstavio se s predavanjem Sjever i jug.

Uz Milića svoje iskustvo s brojnom publikom okupljenoj u Kulturnom centu Ljubuški podijelili su i Jurica Galić Juka, Ivana Čuljak, Domagoj Jakopović Ribafish i Martina Validžić.

Goran Milić u razgovoru je otkrio što misli o Hercegovini i Međugorju, govorio je o turističkoj ponudi Hercegovine te što sve vidi kao stratešku prednosti ovoga kraja. U razgovoru je istaknuo i važnost putovanja, naročito za mlade kojima kaže nedostaje podrške.

Miliću ovo nije prvi dolazak, kaže kako je već bio tu, a na početku je govorio o Ljubuškom.

„Imam osjećaj da Ljubuški svaki put sve ljepše izgleda, da ima više cvijeća i da je sve sređenije, a ima i novih zgrada koje nude turističke usluge prave jako komforne smještaje, bazene… Ljubuški je jedan miran i ugodan grad i sviđa mi se“, otkrio nam je Milić u početku razgovora

Kao veliku prednost za razvoj turizma u Hercegovini vidi prirodnu ljepotu i bogatu raznolikost pa ističe kako tu ima sve što je lijepo.

„Čovjek zaista može sve vidjeti. Onaj tko nije vjernik, može otići u Međugorje jer je to fenomen, ljudi nisu vjernici pa također idu u Lourdes i Fatimu“, kazao je Milić pa u nastavku razgovora govorio o promjeni trendova u putovanju i turizmu, važnosti poznavanja stranih jezika, mladima i obrazovanju i promjeni u percepciji odgoja.

„Želja nam je, približiti ljepote svijeta i putovanja svim zaljubljenicima u avanture. U tome nam pomažu putnici i avanturisti koji nose putovnice pune pečata i srca puna iskustava s brojnih zanimljivih i egzotičnih destinacija“, ističu organizatori Hercegovina Travel Festa o važnosti održavanja ovog događaja.

Glavni cilj organizatora je pokazati da se svi mogu odvažiti i usuditi učiniti prvi korak. Posebno žele skrenuti pozornost na generacije koje dolaze da bi im pokazali ljepotu svijeta i razbili moguće strahove, a cijeli razgovor poslušajte u audiozapisu.

Ante Pejar

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne