Ivanka Šaravanja Kordić, OFS Međugorje: Kada dvojim što je Božja volja, biram teži put

Gošća subotnje emisije „Iz evanđelja u život“ bila je Ivanka Šaravanja Kordić, članica bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Međugorje. Ivanka je ispričala svoje iskustvo života kao trećarice, majke i župljanke Međugorja. Govorila je o svojem rastu u  duhovnom životu: kako je krenula ići svakodnevno na svetu misu, odlazak na klanjanje, rast u osobnoj molitvi, iskustvu posta, kao i o nekim teškim životnim situacijama kroz koje je prošla, a koje su joj pomogle spoznati koliko je Bog velik i koliko ju voli.

”Što se tiče mog rasta u vjeri, najprije sam počela ići na misu svaki dan, prije nekih 20, 21 godinu, kada mi je najstariji sin pošao u 4. osnovne. Njega ostavim u školi i onda prolazim kraj crkve, zvone zvona, počinje misa a ja idem kući kao nešto radit, čistit, klapat sa šerpama, buditi mlađu djecu. Onda sam pošla spontano. Ovu misu za ovoga, onu za onoga, pa jednu devetnicu za ovoga, i tako sam izredala sve što sam znala i mogla i ja sam nastavila i dalje ići jer se meni to toliko svidjelo da dan svoj započnem s misom. I onda sam kasnije i kada bih išla na ljetovanje gledala gdje ima crkva da ja mogu otići na misu. Tako da mi je najbitnije i dan danas da znam taj dan koji je osvanuo gdje ću na misu”, riječi su kojima je Ivanka započela govor o svom rastu u vjeri, ističući kako joj je puno ljubavi Boga dao kroz osobe na njezinom životnom pitu.

”Kroz svećenike s kojima sam se savjetovala, kroz probleme kroz koje sam prolazila. Meni je bilo bitno da radim ono što se Bogu sviđa, da nekako pokušavam živjeti onako kako On to želi. Pa sam jednom pitala na hodočašću u Svetoj Zemlji za savjet što je volja Božja, kako ću znati što je to. To je bio pokojni fra Tadej Vojnović. Kada sam ga pitala dvije opcije koja bi bila Božja volja, kaže on ona koja je teža. I tako ja godinama ne znam je li Božja volja ili nije, ali kada je to sve prošlo, znam da je bila”, govori na, Ivanka, koja je s vremenom počela sudjelovati i na Klanjanju Presvetom te ističe kako je za nju Klanjanje sinonim za ljepotu života, a Bogu je zahvalna da je dobila i duhovnika za što se dugo molila.

Sveti Franjo je za nju neponovljiv, a posebno ju je oduševio Franjin usklik „Ljubav nije ljubljena“.

Ljudi često imaju predrasude o Franjevačkom svjetovnom redu, pa se zna i čuti da se ne žele priključiti kada vide tko je sve član, a Ivanka ističe kako je sveti Franjo jednom prigodom braći rekao: „Nitko nije savršen, al kada smo zajedno onda smo savršeni. “

Ivanka je sa slušateljima Radiopostaje Mir Međugorje posvjedočila i kako se zavjetovala Gospi da će roditi petero djece, ali i kako je došlo do toga da se razvede nakon 20 godina braka i dobije ništavnost braka, kada je bilo naizgled nevjerojatno.

Cijelo svjedočanstvo Ivanke Šaravanje Kordić za emisiju „Iz evanđelja u život“ poslušajte na našem YouTube kanalu.

Josipa Vukoja

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne