Humanitarni konvoj iz Hercegovine za Ukrajinu

Razgovarao sam s ukrajinskim provincijalom, tamo ima oko 70 franjevaca, koji mi je rekao da im je najpotrebnije brašno, ulje i riža. Odlučili smo to sve kupiti i odvesti

fra Iko Skoko

Nakon što je u travnju u Dompesu organiziran humanitarni ručak za pomoć ljudima u Ukrajini, danas će u 15 sati krenuti šleper s prikupljenom pomoći. Kakav je bio odaziv, te što šalju u Ukrajinu, za naš program govorio je voditelj projekta fra Iko Skoko.

”Mi smo u Dompesu organizirali jedan humanitarni ručak prije dvadesetak dana na kojem je bilo oko 170 ljudi, koji su dali svoj prilog. Skupili smo 5.400 KM na tom ručku i htjeli smo taj novac odmah uplatili franjevcima, međutim zbog problema transakcije, odlučili smo se da je najbolje da ponovno pozovemo franjevce u Ukrajini i kupimo što je najpotrebnije za njih i da sami odemo tamo i susretnemo se s njima. Razgovarao sam s ukrajinskim provincijalom, tamo ima oko 70 franjevaca, koji mi je rekao da im je najpotrebnije brašno, ulje i riža. Odlučili smo to sve kupiti i odvesti. Međutim kako bi nas preskupo došao konvoj od šest kombija, odlučili smo uzeti jedan šleper i danas u 15 sati, taj šleper će biti natovaren u Mepasu u Širokom Brijegu i krenut će za Ukrajinu”, kazao nam je fra Iko Skoko, koji će put Ukrajine ujutro.

Na humanitarni ručak u Dompesu u Mostaru za pomoć ljudima u Ukrajini odazvalo se oko 170 ljudi

”Sutra ujutro u osam sati mi krećemo s osobnim automobilom. Nadam se da ćemo zajedno ući u Ukrajinu u četvrtak i doći do samostana u njihovoj oblasti Zakarpatska, blizu Poljske. Tamo će nas dočekati gvardijan samostana i provincijal”, kazao jefra Iko Skoko, a opširnije donosimo u audiozapisu.

Andrija Šego

 

 

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne