Koncert ‘Klape na kršu’ u petak u Međugorju

Drugi klapski susret humanitarnog karaktera „Klape na Kršu“ održat će se i ove godine u Hercegovačkom selu u Međugorju u petak, 14. lipnja 2024. u 20 sati i 30 minuta. Nastupit će sedam klapa iz Hercegovine. Organizatori su muška klapa Concordia i ženska klapa Mir koje djeluju u župi Međugorje. Ovaj događaj najavili su Zdravka Šego i Mario Berišić, koji je voditelj klapa Concordia i Mir.

Nastupaju muške klape Bratovština, Zvizdan, Ero, Dobrkovići i Concordia te žesnke klape Zvizdan i Mir.

„Bit će dobre pjesme, glazbe, lijepog druženja i prije i nakon susreta. Pozivamo sve da dođu, da podrže ovaj susret, jer je on i humanitarnog karaktera. Sav prihod ići će Udruzi Marijine ruke koja djeluje u župi Međugorje i koja pomaže potrebitima“, kazala nam je Zdravka, a Mario dodaje da nose lijepa iskustva od prošle godine kada je održan prvi koncert Klape na kršu.

„Ljudi su posebno u našem kraju oduševljeni što se događa ovakvo kulturno ljetno druženje, posebice klapska pjesma, koja u našem kraju nije baš poznata. Zadnjih 10, 20 godina već je pomalo ušla u naše prostore. U našem broćanskom kraju nije bila aktivna i za naše ljude to je velika radost“, kazuje Mario, a cijeli razgovor donosimo u audiozapisu.

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne