‘Krijesnice’ – nova pjesma i spot Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli

Išao sam s nekom dozom optimizma, da su krijesnice uspomene koje ćemo imati na osobe koje više nisu s nama, te uspomene nikada ne blijede

Skladba ‘Krijesnice’ prva je autorska skladba na hrvatskom jeziku mladog glazbenika iz Čapljine Vinka Ćemeraša, pobjednika treće sezone The Voicea, i njegove grupe Talvi Tuuli. Tekst i glazbu potpisuje Vinko Ćemeraš, a produkcija je pod Srđanom Sekulovićem – Skansijem. Redatelj novog spota je Radislav Jovanov Gonzo.

Gostujući u programu Radiopostaje Mir Međugorje Vinko je kazao kako je nastala ova pjesma.

”Kad sam je pisao bile su mi na pameti osobe koje su nam jako drage, a više nisu s nama. Išao sam s nekom dozom optimizma, da su krijesnice uspomene koje ćemo imati na te osobe, te uspomene nikada ne blijede. Krijesnice su prva pjesma koja će se naći na našem drugom albumu. Nadam se da bi za godinu mogao izići novi album ”, kazao je Ćemeraš.

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli su u lipnju 2021. ostvarili  veliki uspjeh – osvajanje nagrade Porin u kategoriji Najboljeg albuma rock glazbe. Uz ovo iznimno priznanje, pripala im je i nominacija u kategoriji Novog izvođača godine. Na njihovom nagrađenom albumu “Na putu” našao se i hvaljeni singl “Samo da ti si tu”, koji je bio izveden uživo tijekom dodjele Porina.  2020. godine Vinko je pobijedio u showu The Voice Hrvatska, zaokupio pažnju šire publike te hrabro zakoračio u samostalnu glazbenu karijeru. Cijeli razgovor s njim poslušajte u audiozapisu, a preporučujemo vam i njegov spot i pjesmu ‘Krijesnice.

Dragana Pavlović

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne