Marin Čilić uoči Olimpijskih igara: S Dodigom osvojiti medalju i reketu ‘objesiti o klin’

Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama Bosnu i Hercegovinu predstavljat će sedam, a Hrvatsku 59 sportaša. Međugorje će predstavljati dvojica sportaša – Marin Čilić i Ivan Dodig. Međugorčani će se boriti za olimpijsku medalju. Olimpijska medalja jedini je trofej koji nedostaje Međugorju, a svi se nadaju kako će se i to promijeniti od ovih Igara. Nadaju se naravno tome i ova dvojica tenisača, koji su već u Tokyju.

Očekujemo dobru igru. Bit će tamo puno sjajnih timova, ali znamo da možemo igrati odlično. Imali smo sjajan score u Davis cupu. Funkcioniramo Ivan i ja savršeno i dat ćemo sve od sebe. Olimpijska medalja je jedino što nam nedostaje…

”Ivan i ja drugi put ćemo nastupiti na Olimpijadi. Prvi put je to bilo prije devet godina u Londonu. Tamo smo došli do četvrtfinala, a imali smo dosta solidnu priliku napraviti i bolji rezultat. Izbacili su nas tada David Ferrer i Feliciano Lopez (rezultat: 6:4, 6:4 op. a.). Ostao nam je taj London u sjajnom sjećanju.

Tokyo nas očekuje pod apsolutno drugačijim uvjetima nego svi ostali turniri i sve ostale Olimpijske igre – bez gledatelja ovaj put. Očekujemo dobru igru. Bit će tamo puno sjajnih timova, ali znamo da možemo igrati odlično. Imali smo sjajan score u Davis cupu. Funkcioniramo Ivan i ja savršeno i dat ćemo sve od sebe. Olimpijska medalja je jedino što nam nedostaje i kada to ostvarimo može ići ‘reketa o klin’, kroz smijeh nam je kazao Čilić. Naravno, da je još rano za ‘reketu o klin’, a Čilić će na Olimpijskim igrama, uz nastup u paru, nastupiti i u singlu.

”To me također veseli. Forma mi je u posljednje vrijeme solidna i nadam se da mogu zablistati u Tokyju”, kazao nam je Čilić, koji je već u Tokyju, kao i Ivan Dodig. Nema puno vremena za odmor. Odmah nakon humanitarnog spektakla u Petrinji, gdje je okupio hrvatsku sportsku kremu, a prihod namijenio za izgradnju sportskih terena u Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici krenule su pripreme za Olimpijske igre, koje se održavaju od 23. srpnja do 8. kolovoza. Teniski turnir počinje dan nakon otvaranja – u subotu 24. srpnja. Nakon nastupa u Tokyju Marin planira desetak dana odmora, a onda i na američku turneju.

”Igrat ću potom Cincinnati i US Open. Imat ću mali period pripreme za Ameriku. Posljednjih tjedana zadovoljan sam formom. Išla je uzlaznom putanjom i svoj vrhunac pokušat ću pronaći na US Openu ili pri kraju sezonu da mogu opet očekivati velike rezultate”, kazao je Čilić, gostujući nedavno u programu našega radija.

Velimir Begić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne