Marin Šego u Međugorju puni baterije za novu sezonu, novi klub, novu državu…

Sad sam na pola s punjenjem baterija. U principu svako ljeto mi je isto. Ne idem daleko od Međugorja, odem u Makarsku ili u Istru do prijatelja, gdje provedem tjedan dana i to je to

Vratar hrvatske rukometne reprezentacije Međugorčanin Marin Šego ovih dana odmara se u Međugorju pred nove izazove u novoj sezoni, u novom klubu, u novoj državi…

”Sad sam na pola s punjenjem baterija. U principu svako ljeto mi je isto. Ne idem daleko od Međugorja, odem u Makarsku ili u Istru do prijatelja, gdje provedem tjedan dana i to je to”, kazao nam je Šego o svom odmoru, a ostatak ga provede u Međugorju.

Nema među profesionalnim sportašima puno odmora pa tako ni rukometašima.

”Već sredinom srpnja kreću pripreme, u Međugorju sam do 17. srpnja, početak sezone je u rujnu, a možda kvalifikacije za Europa ligu krenu i ranije”, kazao nam je Šego, koji će ovo ljeto nakon tri godine francuski Montpellier zamijeniti njemačkim Göppingenom. Ističe kako mu je u Francuskoj bilo lijepo, ali da je želio okušati se i u njemačkoj ligi, najjačoj rukometnoj ligi na svijetu.

Novinar Velimir Begić i Marin Šego FOTO: Anton Vasilj

”Bilo je lijepo. Uvijek nosim lijepe uspomene, iako bude i onih koje nisu lijepe, ali i porazi su sastavni dio sporta. Lijepe su to bile tri godine- Živjeli smo u prekrasnom gradu. Montpellier je kao Split, na moru, uvijek je sunčano, toplo… Djeci je malo nezgodno dok ne pohvataju ekipu u školi, nauče jezik… Što se sportskih uspjeha tiče nismo uspjeli osvojiti prvenstvo pored jakog PSG.-a. Bili smo drugi, treći… Igrali smo i Ligu prvaka”, kazao nam je Šego o onome što je iza njega, a potom se okrenuo onome što je ispred njega.

”Tri godine sam bio u Montpellieru. Za Göppingen sam potpisao na dvije godine. Igrat će se i Europa liga. Imam tamo i dva suigrača iz reprezentacije, Krešu Kozinu i Josipa Šarca. Bit će lijepo”, kazao je Šego gostujući u Sportskim minutama Radiopostaje Mir Međugorje, a potom nam i objasnio koliko je velika bila njegova želja zaigrati u Njemačkoj, u Bundesligi, nakon igranja u Hrvatskoj, Mađararskoj, Poljskoj, u kojoj je s Kielceom osvojio i Ligu prvaka, i Francuskoj.

”Čim sam došao u Poljsku menadžeru sam rekao da mi nađe klub u Njemačkoj, bez obzira na cijenu jer želim tamo igrati. Svaka utakmica je spektakl, sve dvorane u domaćem prvenstvu su pune. 37 mi je godina, nisam u cvijetu mladosti, ali imam veliko iskustvo, veliku volju i želju i bilo bi mi jako žao da završim karijeru, a da nisam igrao Bundesligu. Upoznao sam na kampu vratara u Omišu svog budućeg kolegu Nijemaca Daniela Rebmanna. On je već 12 godina tamo u klubu. Mlađi je od mene i mislim da ćemo biti dobar tandem”, kazao nam je Šego, još jednom apostrofirajući kako će mu lakše biti u klubu sa suigračima iz reprezentacije koje već poznaje.

Samo jedno prvenstvo bih volio da igramo zdravi, da budemo u kompletnom sastavu i ako budemo svi zdravi, možemo se nadati velikom rezultatu na Svjetskom prvenstvu… Svi smo mi profesionalci i moramo dati sve od sebe da razveselimo naš narod

”Bilo mi je u svakom klubu i zemlji gdje sam bio ugodno igrati. Lakše dani prolaze kad imaš svoje sunarodnjake, dječji rođendani, zabave, brže nam vrijeme prolazi, lakše se putovanja podnose… Mi smo stalno na putu, igrajući Ligu prvaka i domaće prvenstvo. Svaka utakmica uzme po tri dana pa znamo i po 7-8 dana biti na putu, samo mijenjamo hotele i avione pa je i našim obiteljima ugodnije kada ima naših ljudi, kada se imaju s kime družiti, brže i njima vrijeme prođe”, priča Šego pred kojim je za pola godine Svjetsko prvenstvo. Na zadnja dva okupljanja bila je jako dobra atosfera, svi nesporazumni su izglađeni pa će kauboji u Poljskoj i Švedskoj u siječnju sljedeće godine opet u lov na medalje. Od njih se to uvijek očekuje. U skupini s Hrvatskom bit će SAD te prvak i trećeplasirana momčad prvenstva Afrike.

”Samo jedno prvenstvo bih volio da igramo zdravi, da budemo u kompletnom sastavu i ako budemo svi zdravi, možemo se nadati velikom rezultatu. Svaka ekipa koja želi osvajati medalje, mora pobjeđivati dobre ekipe. Nema biranja protivnika, svaka utakmica je važna. Svi smo mi profesionalci i moramo dati sve od sebe da razveselimo naš narod”, kazao nam je Šego, a cijeli razgovor s njim poslušajte u audizapisu.

Velimir Begić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne