Marin Šego uoči SP-a: Mi uvijek pucamo na vrh i želimo narod razveseliti medaljom

Hrvatska muška rukometna reprezentacija obavila je danas novu rundu testiranja na koronavirus uoči puta u Madrid, gdje će u subotu (18 sati) igrati susret EHF kupa protiv Španjolske. Rezultati će biti poznati tijekom večeri, a ukoliko sve bude u redu na put neće Marin Šego, Lovro Mihić, Marin Šipić, Ivan Martinović i Halil Jaganjac, a Međugorčanin Marin Šego koji je gostovao u našem programu objasnio je nam je kako je došlo do ozljede u utakmici protiv PSG-a.

”U predzadnjoj utakmici, protivnički igrač je skočio s krila, moj ga je gurnuo i pao je na moju nogu. Izvrnuo sam zglob, liječnici su zaključili da tri tjedna ne mogu ništa raditi, bio sam na odmoru ta tri tjedna, a i svakako je bio kraj sezone. Bio sam sad u Francuskoj, na magnetnoj rezonanci su utvrdili da zglob nije u najboljem stanju, ali meni se tako ne čini: Rekao sam da sve mogu raditi ne boli me, nemam problema pri doskocima i trčanju, ali ozlijedio sam dva ligamenta, nije još sto posto dobro. Iz kluba nisu bili za to da idem na prvenstvu. Htjeli su da ostanem u klubu, ali ja nisam bio za tu opciju pa sam se s trenerom dogovorio da, po mogućnosti preskočim prvi krug, i vjerojatno ću ga preskočiti, jer su me pod tim uvjetom i pustili”, kazao nam je Marin Šego gostujući ovoga petka u našim Sportskim minutama, a uz njega, ozlijeđen i Igor Karačić. Šego nam je kazao kako je ta ozljeda nezgodna i da je teško predvidjeti kada će se vratit, ali ”poznajući njega ako bude i minimalne šanse za igru on će igrati”

Izbornik Lino Červar odlučio je u momčad ubaciti četvoricu igrača koji su u utorak u Poreču ostali na tribinama tijekom prvog susreta protiv Španjolaca. To su Manuel Štrlek, Ilija Brozović, Šime Ivić i Josip Šarac. Svima njima izbornik želi ponuditi priliku i provjeriti u kakvom su trenutačnom stanju, jer ih je dio bio ozlijeđen, a dio bolestan.

Hrvatska reprezentacija u Madrid putuje na dan utakmice, u subotu ujutro, a povratak u Zagreb predviđen je odmah nakon utakmice u kasnim noćnim satima sa subote na nedjelju. U prvoj utakmici u utorak Hrvatska je svladala Španjolsku sa 31:28.

Dvoboj protiv Španjolske bit će posljednja pripremna utakmica pred odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u Egiptu od 13. do 31. siječnja. U prvom krugu Hrvatska će igrati u skupini C protiv Japana, Angole i Katara. U ovoj prvoj fazi natjecanja Hrvatskoj neće pomoći ozlijeđeni Međugorčanin Marin Šego, ali i bez njega na vratima kauboji ne bi trebali imati problema u ovom prvom krugu.

”Mogu sigurno. Tu si u Mate i Pešić koji su odlični golmani i koji to mogu odlično odraditi, a prva utakmica je tek 15. siječnja s Japanom i mislim da ću nakon toga biti spreman”, kazao nam je Šego, a u drugom krugu Hrvatska se križa sa skupinom D u kojoj su Danska, Argentina, Bahrein i Kongo. Ni tu ne bi trebalo biti problema?

”Uvijek spominjemo bit će lako, neće biti problema, ali svatko svakoga može danas pobijediti. Ako si jedan dan neraspoloženiji, ili si olako shvatio utakmicu zna se ‘dobiti po ušima’ tako da… Sigurno smo favoriti, ali poštujemo svaku reprezentaciju, ali moramo biti oprezni i koncentrirani na svaku utakmicu”, kazao nam je Šego, koji – kao i njegovi suigrači – sigurno zna, ali ipak smo ga podsjetili da navijači očekuju medalju.

”Slažemo se i mi s njima. Zato i jesmo tu. Svaki sportaš želi pobjede, posebno kada se igra za svoju domovinu. Zna se da svi to prate. Od rukometa se uvijek puno očekuje. U svakom slučaju, mi uvijek pucamo na vrh, to nije nikakva tajna i niti će ikad biti. Očekujemo dobru igru, dobar turnir i da ćemo cijeli hrvatski narod razveseliti nekom od medalja”, kazao je Marin Šego gostujući kod Velimira Begića u Sportskim minutama, a cijeli razgovor poslušajte u audiozapisu.

Šego na utakmici s Njemačkom: 'Dule, doći će naših 10 minuta!' Duvnjak: 'Šegi, hoće sto posto!'
Marin Šego: Svaki sportaš želi pobjede, posebno kada se igra za svoju domovinu FOTO: HRS

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne