Melinda Dumitrescu odbila honorar od 500 eura po minuti i došla svirati violinu u Međugorje

Rumunjka Melinda Carla Dumitrescu, vrhunska violinistica svjetskog glasa, ostavila je više nego primamljive ponude koje su joj nudile najpoznatije glazbene kuće, pa i onu od 500 eura po minuti koncerta, nastanila se u Međugorju i postala „Gospina violina“. Uz violinu intenzivno je učila i jezike, tako da govori šest i pol jezika. Taj sedmi je hrvatski, a da je to više od pola poznavanja možete se uvjeriti slušajući njezino gostovanje u emisiji Susret Radiopostaje Mir Međugorje.

Urednici emisije Višnji Spajić, kazala je kako je smisao dugotrajnog svakodnevnog vježbanja violine, od najmanje osam sati dnevno, shvatila tek kada je s 14 godina pobijedila na natjecanju u Italiji, kada je sa 16 godina pobrala uspjeh na nastupu u Japanu tako da je ponude za studij dobila sa svih strana. U dogovoru s ocem, također violinistom, odabrala je Njemačku.

Tražila je Međugorje na zemljovidu, nakon što je dobila knjižicu Gospinih poruka od svoje sunarodnjakinje iz Rumunjske, za vrijeme studija na glazbenoj akademiji u Njemačkoj. Iako nije bilo organiziranih hodočašća iz područja u kojemu je živjela, ipak je uspjela doći u Međugorje 1996. godine. Susrela je fra Slavka Barbarića, koji je i te kako znao prepoznati talente, darove Božje…

Melinda je najprije za vrijeme večernje svete mise svirala Ave Mariju, te potom i na klanjanju, a danas se njezinu violinu i te kako prepoznaje kao jedno od glazbenih obilježja Međugorja.

Iako i dalje nastupa diljem svijeta, posvetila je svoj život i glazbu Isusu i Gospi i odlučila živjeti posvećeno djevičanstvo u Međugorju, a cijelu emisiji Susret u kojoj je gostovala poslušajte na našem YouTube kanalu.

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne