11.4 C
Međugorje
30.11.2323.

Molitva u svibnju s Marijinim obrocima

Međunarodna dobrotvorna organizacija Marijini obroci, u sklopu inicijative pod nazivom Moli u svibnju, poziva župe i pojedince da tijekom mjeseca svibnja molitvom podupru poslanje Marijinih obroka.

Dobrotvorna organizacija Marijini obroci koja ima duboke korijene u Međugorju, nazvana je u čast Blažene Djevice Marije, koja je odgojila svoje dijete u siromaštvu, plod je molitve i temelji se na snazi molitve i tome da ljudi neprestano vide providnost Božju.

Podupiratelji ove dobrotvorne organizacije, koja omogućava programe prehrane u školama kronično gladnoj djeci diljem svijeta, okupljaju se i mole za rad Marijinih obroka te pozivaju i druge da se uključe u inicijativu Moli u svibnju u nadi  da će dosegnuti do novih podupiratelja i nove djece koja čekaju Marijine obroke.

Magnus MacFarlane-Barrow, osnivač Marijinih obroka, kaže kako je ”molitva bila prva u priči o Marijinim obrocima”.

”I za mnoge od nas, ona ostaje sastavni dio svakog našeg dana. Molimo znajući da ova misija u potpunosti ovisi o Božjoj milosti i providnosti i tako moramo ostati povezani s Njim. Mjesec svibanj je već stoljećima posvećen Blaženoj Djevici Mariji, koja je nebeska zaštitnica naše misije”, kazao je Magnus MacFarlane-Barrow.

”Već 20 godina Marijini obroci donose nadu najgladnijoj djeci u svijetu pružajući im svakodnevne hranjive obroke na mjestima njihovog obrazovanja. Od početka rada organizacije posluženo je više od bilijun obroka. Danas 2,429,182 djece u 18 zemalja idu u školu, obrazuju se i primaju jedan obrok dnevno, poslužen zahvaljujući skupini volontera koji odvajaju svoje vrijeme i sredstva kako bi se svakodnevno provodio taj program. Za mnogu djecu to je jedini obrok u danu. Omogućavanje svakodnevnog obroka u školi, ne samo da ima snažan utjecaj na djecu kojoj se poslužuje, već i na školu i lokalne zajednice gdje su obroci dijele”, priopćili su iz ove organizacije.

Za više informacija kako se pridružiti molitvi krunice s Marijinim obrocima posjetite stranicu www.marysmealsmedjugorje.org/rosary.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne