Nadbiskup Vukšić izrazio solidarnost i blizinu svima koji su pogođeni poplavama u BiH

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić uputio je poruku u kojoj izražava solidarnost i blizinu svima koji su pogođeni velikim poplavama u Bosni i Hercegovini. Riječi nadbiskupa Vukšića prenosimo u cijelosti:

Velika tragedija ugasila je mnogo ljudskih života, teško pogodila brojne ljude i obitelji i nanijela ogromne štete u raznim naseljima u Bosni i Hercegovini. U povodu ovih tragičnih događanja izražavam duboku i bratsku solidarnost i ljudsku sućut svima, koji su izgubili drage članove obitelji, prijatelje i poznanike ili ostali bez domova i drugih dobara. Pri tomu svaku pohvalu zaslužuju svi koji su pružili pomoć u ovim teškim trenucima.

U pomaganju ljudima u potrebi katolički vjernici, svećenici, redovnici i redovnice će, kao uvijek do sada u sličnim situacijama, i ovaj put naći načina kako učiniti sve što je moguće u pomaganju ljudima koji trpe, a crkvene dobrotvorne ustanove i njihovi djelatnici počeli su djelovati istoga časa kad su saznali za tragediju. Hvala im svima! I neka nastave činiti dobro. Jer, osim pružene materijalne pomoći, koja je zaista važna i potrebna, jednako je važno da svi koji su pogođeni ovom tragedijom osjete i znaju da nisu sami ni ostavljeni od drugih ljudi i šire društvene zajednice.

Molim da dragi Bog sve pokojne nagradi vječnim životom. Ožalošćenima neka naša solidarnost bude znak Božje blizine, jer gdje je ljubav ondje je i Bog. A sve ostale neka Bog blagoslovi i podrži u želji da pomognu. (kta)

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne