Najavljuje se nastavak ‘Pasije’, a glavni glumac Jim Caviezel kazao je kako je Međugorje mjesto nade

Film ‘Pasija‘ iz 2004. i danas veliki broj kršćana smatra najboljim filmom kršćanske tematike ikada snimljenim. Stoga nije čudno da se na nastavak, koji je najavljen već 2016., željno iščekuje. A da bi do njega stvarno trebalo doći, potvrdio je veteran filmske kritike Jordan Ruimy.

“Prošlo je već dosta vremena, ali čujem da Mel Gibson napokon počinje sa snimanjem filma ‘Pasija: Uskrsnuće’ kroz nekoliko mjeseci. Trenutno se razmatra kasniji proljetni termin s Jim Caviezelom koji bi trebao reprizirati ulogu Isusa”, objavio je Ruimy,  aprenosi Bitno.net.

Film će se, prema najavama, fokusirati na 24 sata Isusove muke te događaje koji su se odvijali u tri dana između razapinjanja i samog uskrsnuća.

Međugorje je za mene mjesto nade. Svi koji ovdje dođu mogu iskusiti duboki susret s nebom.

Portal Bitno piše i kako bi Jim Caviezel na proljeće trebao doći u Hrvatsku i gostovati  na molitvenom danu „Progledaj srcem: Neka vatra siđe” koji će se u organizaciji Laudato TV-a održati 27. svibnja u Areni Zagreb.

Jim Caviezel dolazio je i u Međugorje, a jedne prilike 2016. godine gostovao je i u programu Radiopostaje Mir Međugorje.

„Međugorje je za mene mjesto nade. Svi koji ovdje dođu mogu iskusiti duboki susret s nebom. Međugorje je došlo u moj život dok sam bio u Irskoj na snimanju filma „Grof Monte Christo“. Imali smo velikih problema sa scenarijem i osjećao sam da će se dogoditi nešto loše. Naime, kada ste u filmskom svijetu čitava vam karijera može poći nizbrdo ako se dogodi i jedan loš film. Moja supruga je tada po prvi put bila na hodočašću u Međugorju. Kada smo se čuli,  u njenom sam glasu prepoznao nekakvu promjenu. Rekla mi je da vidjelac Ivan Dragićević dolazi u Irsku. Dobio sam slobodan dan i mogao sam nazočiti jednom ukazanju. Stajao sam sasvim otraga u prepunoj crkvi i nije mi bilo baš sasvim jasno što se to događa. Bio sam u dijelu predviđenom za ljude u invalidskim kolicima. U trenutku ukazanja sam sjedio, a ti ljudi koji su bili u kolicima su pokušavali kleknuti”, kazao je Caviezel dodajući kako ga je taj prizor zadivio.

U trenucima kada je počelo ukazanje, gledao sam u Ivanovo lice. Vidio sam da se lagano smiješi i gleda u zanosu. Promatrao sam ga kao glumac i razmišljao kako mora biti uistinu dobar glumac da to izvede.

”Zadivilo me, jer ja nisam imao potrebu učiniti ono što su oni htjeli učiniti. Ukazanje je završilo i u tom trenutku Ivan me pogledao. Došao je do mene i kazao da me želi vidjeti u nedjelju na ukazanju. Zaista nisam znao hoće li to biti moguće, jer mi je raspored bio prenatrpan. Ipak sam otišao u kuću čovjeka koji iz Irske dovodi skupine hodočasnika u Međugorje. Postali smo veliki prijatelji, a tu je bio i Ivan. Vjerovao sam u ukazanja u Lourdesu i Fatimi, no činilo mi se da ne vjerujem u Međugorje. Sve mi je bilo čudno. U trenucima kada je počelo ukazanje, gledao sam u Ivanovo lice. Vidio sam da se lagano smiješi i gleda u zanosu. Promatrao sam ga kao glumac i razmišljao kako mora biti uistinu dobar glumac da to izvede. Počeo sam se pitati i propitivati Gospu. Rekao sam: ‘Moraš mi kazati što je ovo, je li istina ili ne, glumi li ili ne?’ I ja sam molio, molio sam ju da učini čudo u filmu. ‘Potrebna mi je tvoja pomoć’, kazao sam. I odjednom kao da sam osjetio osmijeh na svojoj duši. Bilo je to kao da me dotiče djelić neba. Suze su mi počele same padati. Postao sam svjestan kako sam toliko puta izbacio Boga iz svoga života”, kazao je Caviezel, gostujući tada u programu Radiopostaje Mir Međugorje, a cijeli razgovor, koji je s njim vodila Sanja Pehar, dostupan je našem YouTube kanalu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne