Obiteljski dani u Gromiljaku i Odžaku

Ako nemamo zdrave obitelji i zajedništva u obiteljima, nema onda zdravog zajedništva ni u društvu.

s. Marinela Zeko

Ured za brak i obitelj i Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije organiziraju dva obiteljska dana pod nazivom „Obitelji, postani to što jesi!’ u mjesecu svibnju, na koje su pozvane sve obitelji koje žele provesti jedan dan ispunjen formativnim, duhovnim i rekreativnim sadržajima. Termini održavanju su 11. svibnja (subota) u Duhovnom centru ‘Kuća Navještenja’ sestara Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku i 12. svibnja (nedjelja) u župi Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u Odžaku.

U našem programu o Obiteljskom danu u Gromiljaku govorila je s. Marinela Zeko, sestra Služavka Maloga Isusa, jedna od organizatorica. Prijave su do 8. svibnja, za susret u Gromiljaku na broj 063 131 990, a za susret u Odžaku, u župnom uredu u Odžaku.

„Smatram da stvarno treba imati zdrave obitelji, govoriti o obiteljima, poticati obitelji, ohrabriti obitelji u svako vrijeme, potrebne su nam, kako malo prije rekoh zdrave obitelji. Obitelj je budućnost u svakom pogledu. Ako nemamo zdrave obitelji i zajedništva u obiteljima, nema onda zdravog zajedništva ni u društvu. U zajednici se živi jedno za drugo. Zadaća u obitelji je služenje životu koji se odvija prenošenjem života, rađanjem i odgojem djece. Obitelj je prva škola, to znamo, gdje se usvajaju osnovna načela, temeljne ljudske vrednote za život. Kršćanska obitelj je pozvana uprisutniti Božje kraljevstvo na zemlji”, kazala je s. Marinela, a cijeli razgovor poslušajte u audiozapisu.

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne