Pater Marko Glogović u ‘Susretu’ o novom apostolatu posvećenom obiteljima u krizi

Gospino djelo mira „Gospini mirotvorci“, novi  je apostolat p. Marka Glogovića, pro Life aktivista, tajnika Hrvatske pavlinske provincije i župnika župe Svetice kod Ozlja. Posvećen je obiteljima u krizi: u rastavi ili pred rastavom, gdje djeca trpe i djeci koja su se udaljila od Crkve. Apostolat je usmjeren zagovoru Kraljice mira.

Pater Marko Glogović i Višnja Spajić u redakciji Radiopostaje Mir FOTO: Mateo Ivanković

”Internet je oduzeo sposobnost razmišljanja, razmatranja, odnosa”, reći će p. Marko i navesti kako je moguće i drukčije za što je primjer i Mladifest, naglašavajući – Ima nade! Reći će kako do ranjenih lakše dolazi poruka Evanđelja. Tu se događaju predivna i velika čuda.

”Kod nas nedostaje karizmatske molitve u obiteljima, župama, zajednicama, a ona je očitovanje sile Božje. Trebamo se moliti za svoje dijete. Danas je najvažnije moliti se Duhu Svetomu. To je najvažnija pobožnost, iznad svake druge pobožnosti. Duh sveti, kao što je bio prisutan na počecima Crkve, na Pedesetnicu, on sada radi i u ovom vremenu kad se Crkva opet vraća u katakombe”, rekao je p. Marko i pozvao subraću svećenike da „upotrijebe te karizme, da se ne boje, da mole i prizivaju silu odozgor kao Ilija onu vatru. Da upotrebljavaju svjedočanstvo Božje Riječi. Jer ta vatra liječi, spaljuje ono što je zli zasijao”.

Također je pozvao očeve i majke da blagoslivljaju svoju djecu.

”Budite hrabri, odvažni, izborite se za ono što je već vaše”, poručio je p. Marko Glogović i zazvao Gospin blagoslov i zagovor te pozvao na ”molitvu za sve koji se na prvoj crti bojišnice bore za život jer je svaki spašeni život mali Isus”.

Višnja Spajić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne