Proslava 10. obljetnice osnutka zajednice „Vjera i svjetlo – Kapljice dobrote“

Zajednica „Vjera i svjetlo – Kapljice dobrote“ slavi u subotu 4. studenog 10. obljetnicu osnutka. Susret počinje misnim slavljem u 15 sati u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu i nastavlja se prigodnim programom uz druženje. Zajednicu „Vjera i svjetlo – Kapljice dobrote“ nam je predstavila jedna od osnivačica Kristina Terihaj, čije je kretanje zbog rijetke bolesti ograničeno od rođenja.

Zajednicu je osnovala zajedno s prijateljicom Nikolinom Šarić, na poticaj sestre Rastislave Ralbovsky i tadašnjeg župnika Mate Matasovića. Zajednica okuplja osobe s individualnim i tjelesnim poteškoćama, a nastala je s ciljem da se osobe s posebnim potrebama u potpunosti integriraju u društvo.

„Mi smo hodočastili u Međugorje 2013., na Međunarodni susret osoba s invaliditetom. Išli smo s Đakovom, sa s. Rastislavom. Nikolina Šarić i ja, moja asistentica Jadranka i tada je išla njena majka Snježana. Bilo nam je super u autobusu do Međugorja, smijeh, radost, molitva. Došli smo u Međugorje, i treći ili četvrti dan, nisam sigurna, sjedili smo na terasi, s. Rastislava je rekla da bi ja i Nikolina mogle osnovati zajednicu”, kazuje Kristina i dodaje da su 18. listopada 2013. prvi put zapalili svijeću i to je bio početak djelovanja zajednice.

Više poslušajte u audiozapisu:

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne