Robert Rukavina: Molitva je rješenje svih problema

Naše probleme neće riješiti nikakve ni udruge, ni zajednice, ni država, ni političari. Sve ono što mi možemo napraviti je da kleknemo, da molimo Boga i onda će te vidjeti, i sam se često uvjerim u to stalno se uvjerim u to ako Bog rješava sve naše probleme ili kako zaustavlja probleme da ne budu još gori i kako nas vodi.

Ovogodišnje 15. Hodočašće obitelji Kraljici Mira u Međugorje, održano je od 30. svibnja do 2. lipnja, tematizirali smo u emisiji Oaza života Radiopostaje Mir Međugorje.

Robert Rukavina, predsjednik udruge „Kup Karmel“ iz Zagreba, utemeljitelj spomenutog hodočašća, u toj emisiji obiteljskih tema govori o, možemo reći, povijesti nastanka hodočašća – od nekoliko drugih hodočašća različitih skupina vjernika do rađanja ideje o hodočašću obitelji te rasta broja sudionika ovoga hodočašća od jednoga do ovogodišnjih 27 autobusa.

U emisiji smo čuli dojmove nekih od ukupno 1300 sudionika, a Rukavina nam je kazao „Mnoštvo je spašenih brakova zahvaljujući ovom hodočašću. To su ljudi koji se vraćaju i svjedoče. Poznajem i one koji su se odlučili za dijete više u obitelji, znam puno parova koji nisu mogli imati djecu pa su ih zagovorom Kraljice mira dobili.“

Robert Rukavina na kraju emisije je rekao je kako želi poručiti samo „ono što Gospa ponavlja već 43 godine „molite, molite, molite. Molitva je zaista rješenje svih naših problema. Naše probleme neće riješiti nikakve ni udruge, ni zajednice, ni država, ni političari. Sve ono što mi možemo napraviti je da kleknemo, da molimo Boga i onda će te vidjeti, i sam se često uvjerim u to stalno se uvjerim u to ako Bog rješava sve naše probleme ili kako zaustavlja probleme da ne budu još gori i kako nas vodi. Dakle molite, molite i samo molite.“

Višnja Spajić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne