‘Sedam priča o postu’ bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije

Ovu korizmu bogoslovi Hercegovačke franjevačke provincije donose videoserijal od sedam kratkih priča o postu. Objavljuju ih kroz svih sedam tjedana korizme, a počeli su na Pepelnicu. Na njihovoj YouTube i facebook stranici Fra3 već su objavljene četiri priče.

Bogoslovi na zanimljiv način govore o tome kako je post utjecao na njihov život, što post za njih znači te pokušavaju približiti drugima pravi smisao posta, odnosno kako ga primijeniti u svom životu. Uz duhovnost, u njihovim videima ne nedostaje ni duhovitosti.

U prvoj priči govorili su o zaboravljenoj praksi posta.

U drugom videu bogoslovi su govorili o tome kako ‘Post nije nemrs’  Govorili su o, kako su napisali ”raširenom fenomenu koji ljudima daje osjećaj da poste dok to zapravo nije slučaj, te o nedoumicama u kojima se vjernici često nađu, osobito po pitanju posta i nemrsa”.

Treću od četiri, za sada, objavljene priče naslovili su ‘Post nije dijeta’ u kojoj govore o ”krivim i ispravnim motivima radi kojih se odlučujemo postiti”.

Videi nisu dugi, bogoslovi Hercegovačke franjevačke provincije u nekoliko minuta govore u postu, a u četvrtom dijelu naslovljenom ‘Koristi posta’, govore ”o tome zašto vrijedi postiti te koje to promjene post može donijeti u našem svakodnevnom životu, osobito na duhovnom području”.

Ako postite sigurno će vam pomoći i njihov serijal koji možete pogledati na njihovoj YouTube stranici, a preostale tri priče, očekuju vas kroz preostale tri korizmene srijede. Za snimanje i montažu ovog serijala pobrinuo se fra Ivan Lovrić, također bogoslov Hercegovačke franjevačke provincije.

Velimir Begić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne