Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove godine će se održati u sedam hrvatskih gradova u četiri različita termina tijekom svibnja i lipnja. Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!

Ove godine Hod će se održati u sedam hrvatskih gradova. Uz Osijek, Zagreb, Sisak, Split i Rijeku, po prvi puta pridružuju se još dva velika hrvatska grada, Slavonski Brod i Imotski. Većina Hodova održat će se u mjesecu svibnju i lipnju, dok će u drugim gradovima Hod za zaštitu svakog ljudskog života biti na jesen.

Hod za život u Osijeku održat će se u subotu 15. svibnja, idući vikend 22. svibnja održat će se u Slavonskom Brodu i Imotskom, 29. svibnja u Zagrebu, a 12. lipnja u Sisku.

Cilj Hoda za život je skrenuti pažnju na znanstvenu činjenicu koja potvrđuje da čovjekov život počinje začećem. Imamo društvenu odgovornost protiviti se prekidu života nerođene djece i ideji da bi se drugima život prekidao putem eutanazije. Očekujemo od političara koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život, poručuju organizatori.

Svih ovih proteklih godina, od 2016. godine, hodalo je više tisuća ljudi, miroljubivo, dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja kako bi iznijeli svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost. (IKA)

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne