Školske sestre franjevke Mostarske provincije izradile aplikaciju Hodos

Školske sestre franjevke Provincije Svete Obitelji u Hercegovini objavile su aplikaciju Hodos koja je dostupna za preuzimanje.

Kako je kazala sestra Matija Pačar, aplikacija Hodos nastala je u vremenu pandemije koronavirusa i socijalne distanciranosti. Budući da je njihov pastoral usmjeren na mlade, razmišljali su kako se njima približiti.

Prema riječima s. Matije, aplikacija je osmišljena kao pomoć u duhovnom životu i praćenju svoga sazrijevanja, piše Hrvatska katolička mreža.

“U kategoriji Svakodnevni koraci, Hodos nudi duhovne sadržaje koji su otvoreni za sve registrirane korisnike ove aplikacije. Tu će oni koji žele rasti u vjeri moći svakodnevno naći molitve, poticajne misli, nedjeljna razmatranja i različite sadržaje vezane za Poziv koji svi mi primamo od Gospodina. U kategoriji Hodati zajedno, Hodos nudi različite termine seminara na koje se korisnici mogu prijaviti po dobnim skupinama i na njima sudjelovati te tako produbiti svoju vjeru i svoj osobni odnos s Bogom. U kategoriji Dođi budi svjetlo bit će ponuđeni različiti događaji na koje će se korisnici moći prijaviti”, kazala je s. Matija.

Aplikacija Hodos je nedavno postala dostupna za preuzimanje, ali oni koji je koriste oduševljeni su sadržajem.

“Znam da postoje slične aplikacije, ali ova aplikacija za razliku od drugih nudi interaktivnost. Mogu reći da već od početka stižu poruke u kojima pitaju za savjet ili čak za razgovor. Tako da putem aplikacije možemo komunicirati s korisnicima”, istaknula je s. Matija.

Prema riječima s. Matije Pačar, aplikacije su potrebne danas kako bi se došlo do mladih koji ne dolaze na razne susrete mladih ili u crkvu.

Aplikacija nudi mogućnost:

svakodnevne molitve
duhovnih poticaja
osobnog razgovora sa sestrama
prijave na različite termine seminara s bogatim duhovnim programom
mogućnost prijave na duhovne obnove i različite susrete koje sestre organiziraju.

Riječ hodòs grčkog je porijekla a znači put. Definicija kršćanskog života može se izraziti upravo pojmom puta. Instalirajte aplikaciju na svoj mobitel i zaputite se prema Cilju!

Aplikacija Hodos je dostupna za preuzimanje:

Google play – https://play.google.com/store/apps/details…
App store – https://apps.apple.com/hr/app/hodos/id1561394677?l=hr

Redovnistvo.ba

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne