Sveta misa na Groblju mira za sve žrtve totalitarnih režima

U  subotu, 20. kolovoza, na Groblju mira na Bilima, župa Goranci slavit će se sveta misa zadušnica za sve žrtve totalitarnih režima. Okupljanje će započeti u 11.30, nakon čega slijedi misno slavlje koje će predvoditi fra Miro Relota, duhovnik bogoslova u Franjevačkoj bogosloviji u sarajevskom naselju Nedžarići.

Ove godine postavljeni su novi križevi za gradove Široki Brijeg i Ljubuški, za općine Posušje, Grude i Čitluk, za tri župe iz Posavine te križevi za zatrtu banjalučku župu Krnjeušu. Prije Drugoga svjetskog rata župa Krnjeuša imala je oko 1.300 vjernika. Pogrom u Krnjeuši dogodio se 9. i 10. kolovoza 1941. godine kada je zapaljena cijela župa koju je činilo dvadesetak sela i zaselaka, uključujući župnu crkvu i kuću.

Ovaj događaj u programu Radiopostaje Mir Međugorje najavio je fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator postupka mučeništva Fra Leo Petrović i 65 subraće.

”Do same mise imat ćemo oko 6000 križeva. Mislim da se već može reći da je Groblje mira ove godine poprimilo svoje završne obrise. To se sad sve, čini mi se, povezalo u jednu skladnu cjelinu. Jedan doprinos svemu tome dat će kip Pietà, koji namjeravamo podići do 1. studenog, kada bi trebao biti blagoslovljen”, kazao je fra Miljenko.

Više informacija o Groblju mira može se saznati na stranici grobljemira.info, a razgovor s fra Miljenkom poslušajte u audizapisu.

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne