Tea Perović u emisiji Susret: Moj duh puno je jači od bolesnog tijela

U emisiji Susret Radiopostaje Mir Međugorje možete čuti kako jedna žena u proljeću života, okružena četirima svojim malenim curicama i svim ljepotama i izazovima ovoga svijeta, hrabro odgovara na teška pitanja o ovom i drugom svijetu, na pitanja života i smrti…

Kolikogod smrt bila „sastavni dio života“, kolikogod bila sveprisutna i svakodnevna, ipak ostaje trajno temom koja se izbjegava.

Više je ljudi posvjedočilo kako su gotovo strahovali od susreta s dragim ljudima u teškim fazama bolesti, a dogodilo se da su ih oni iznenadili i ohrabrili svojom otvorenošću i gledanjem na tu stvarnost.

Jedna od takvih je Tea Perović, 40-godišnja profesorica njemačkog jezika i fonetike s dijagnozom – metastatski karcinom dojke.

Zanimljivo je kako jedna žena u proljeću života, okružena četirima svojim malenim curicama i svim ljepotama i izazovima ovoga svijeta, hrabro odgovara na teška pitanja o ovom i drugom svijetu, na pitanja života i smrti.

Priznat će „Bila sam očajna!“, kada je spoznala stvarnost svoje bolesti. I dodati „Dobila sam snažan poriv da kleknem na koljena i pomolim se“. Učinila je to. I postavljala Bogu pitanja. „Čula sam odgovor na svako. Bog mi je progovorio. Bila sam puna Duha Svetoga. Počela sam zahvaljivati. Ispunila sam se radošću i nadom. Bolest nije na propast. Mogu je, ako želim, prihvatiti kao sredstvo… Naslutila sam da će se preko moga križa sve promijeniti, svi obratiti.“

Tako se večer nesnosnih bolova, večer suza pretvorila u „večer potpune promjene, suze čiste Božje milosti. Moj duh puno je jači od bolesnog tijela.“ A četiri njezine curice, sada uzrasta od 3 do 7 godina, znaju cijelu istinu primjerenu njihovoj dobi. „Primile su iskrenu emociju i sada su mirne“.

Cijelu emisiju Susret, razgovor s Teom Perović poslušajte na našem YouTube kanalu.

Višnja Spajić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne