U Čitluku održan humanitarni spektakl ‘Loptom do dobrote’

Sinoć je u Gradskoj sportskoj dvorani u Čitluku održan veliki humanitarni turnir “Loptom do dobrote”. Drugi je to put da se ovaj humanitarni spektakl održava, a prvi se održao pred Božić 2019. godine. Kao i tada, sav prihod od turnira će ići dijelom za najpotrebitije u Brotnju, a dijelom i za potrebe Udruge “Susret” iz Čitluka.

Marin Šego, Ivan Dodig, Luka Menalo, Wagner Santos Lago, Nikola Moro, Nikola Katić, Mateo Sušić, Stanko Bubalo i Luka Juričić, samo su neki od brojnih sportaša koji su zaigrali ove godine na ovom turniru, a momčadi koje su nastupile bile su: Caffe Paris, The Pub, Caffe Premier i Club Bumerang.

Na početku turnira predsjednica Udruge “Susret” Jasminka Vasilj pozdravila je sve okupljene, te im zahvalila na dolasku, a fra Goran Azinović, župnik vikar župe Krista Kralja Čitluk, zazvao je Božji blagoslov na sve sudionike turnira i publiku koja se ovom humanitarnom spektaklu odazvala u velikom broju.

Prvi polufinalni susret odigrali su The Pub i Bumerang, gdje je uspješniji bio The Pub rezultatom 8:4, a u drugom polufinalnom susretu Caffe Paris je pobjedio Caffe Premiera rezultatom 4:3.

Nakon toga je održana revijalna utakmica veterana HNK Brotnjo i NK Široki Brijeg koja je završila rezultatom 2:2.

U velikom finalu sastali su se Caffe Paris i The Pub, a naslov prvaka ove godine osvojio je Caffe Paris boljim izvođenjem kaznenih udaraca, nakon što je u regularnom dijelu utakmice bilo 2:2. Najbolji igrač turnira bio je Nikola Moro iz pobjedničke ekipe Caffe Paris.

Tijekom turnira održana je i velika tombola u kojoj su gledatelji osvojili brojne vrijedne nagrade, dresove, sportske rekvizite, poklon bonove i slično. Među najvrijednijim nagradama bili su dresovi Josipa Iličića, Marija Pašalića, Marka Livaje, Lovre Kalinića, Nikole Katića, Filipa Krovinovića, Nikole More, Tome Bašića…

Brojni gledatelji mogli su uživati u odličnoj atmosferi, kao i u fantastičnim utakmicama, a najvažnije od svega je da će se prihodom s turnira pružiti pomoć pred Božić onima kojima je to stvarno potrebno. Kako je to sinoć izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

Foto i tekst: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne