U Međugorju s radom počeo mobilni punkt za testiranje

Iz Udruge turizma, hotelijera i iznajmljivača soba Međugorje obavještavaju javnost kako u utorak, 25. svibnja 2021. godine počinje rad mobilni punkt za testiranje u Međugorju, koji će obavljati djelatnici Doma zdravlja Čitluk, u suradnji s SKB Mostar. Rezultati testiranja će biti završeni isti dan.

Mobilni punkt se nalazi iza crkve sv. Jakova u Međugorju, na lokaciji ambulante Malteških vitezova. Pristup punktu je označen.

S ciljem olakšanja rada ovoga mjesta za testiranje, a posebno zbog izbjegavanja većih gužvi, molimo pridržavajte se sljedećih savjeta:

1.Radno vrijeme Mobilnog punkta je svakim danom osim nedjelje u periodu/razdoblju 08:00 – 10:30 sati, a po potrebi i dulje, ovisno o broju prijavljenih osoba za testiranje taj dan.

2.Ukoliko nema prijavljenih osoba za taj dan, punkt neće raditi, a eventualno testiranje se može obaviti u Domu zdravlja Čitluk, uz obveznu prethodnu najavu.

3.Molimo sve organizatore hodočašća, te vlasnike hotela, turističkih agencija, kao i vodiče da OBVEZNO najave hodočasnike za testiranje najkasnije 24 sata prije testiranja na e – mail: covid19dzcitluk@nullgmail.com, s naznakom da se želite testirati na COVID-19 zbog povratka u matičnu zemlju. Pri tome voditi računa koja vrsta testa odgovara pri prelasku granice, PCR ili antigenski. Ukoliko su potrebni dodatni podaci, o istom će Vas obavijestit Dom zdravlja prilikom prijave hodočasnika na testiranje.

4.Pri dolasku na mjesto testiranja, voditi računa o nužnim epidemiološkim mjerama zaštite – dezinfekcija, distanca i maska za lice;

5.Testovi se nalaze na Zajedničkom popisu koje međusobno priznaju države članice EU

6.Cijena antigenskog testa iznosi 32,00 KM, a PCR SARS-CoV-2 testa 85,00 KM s uključenim PDV–om.

7.Potvrde se izdaju i na stranim jezicima i uključene su u cijenu usluge

8.Test za prelazak granice vrijedi 48 sati od vremena preuzimanja/uzimanja uzoraka, stoga Vas molimo da vodite računa o prijavi za testiranje na vrijeme.

Svaki početak je težak i sa sobom nosi izazove, stoga Vas molimo da se pridržavate ovih savjeta, kako bismo olakšali rad djelatnicima, a hodočasnicima omogućili da na vrijeme dobiju rezultate testa koji im je potreban za povratak u svoje domovine.

Za sve eventualne dodatne informacije, možete poslati upit na uthis.medjugorje@nullgmail.com, priopćili su iz Udruge turizma, hotelijera i iznajmljivača soba Međugorje, a što je još o ovome, kao i problemima s kojima se turistički djelatnici susreću u vremenu pandemije, predsjednik ove udruge Davor Ljubić kazao Višnji Spajić poslušajte u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne