6.4 C
Međugorje
30.11.2323.

U Podboru kod Rame blagoslovljen kip Kraljice Mira i Gospin trg

„Nešto najljepše što se napravilo u Rami u zadnje vrijeme“; „Osjećaj je neopisiv!“, „Nemam riječi!“ – komentari su nakon današnjeg otvaranja Gospinog trga i blagoslova u Podboru, u Rami, piše u svom izvještaju Božana Nikolić na ramskom internet portalu Rama-prozor.info.

Mnoštvo Ramljaka i prijatelja Rame okupilo se danas (19. lipnja 2022.) u Podboru na blagoslovu koji je predvodio gvardijan fra Andrija Jozić. Svojim pjevanjem blagoslov su uveličali pjesmom članovi Etno skupine „Čuvarice“, a druženje je nastavljeno u veselom ozračju uz domjenak.

Napokon se ostvario zavjet Dinka Juričića iz Čitluka, idejnog začetnika cijele ideje. Njegovoj sreći i radosti nema kraja, a ni suze radosnice nisu izostale u njegovim očima. Dinko veli: „Ma k’o da si u Međugorju! Gledaš Gospu i samo tražiš međugorsku crkvu, kad ono tamo u daljini kao da iz vode izranja ramska ljepotica, crkva i samostan na Šćitu.“

Na svim prisutnim se vidjela radost, zadovoljstvo, zahvalnost, ali i vapaj i molitva za bolje sutra, za mir, za blagoslov nad Ramom.

Organizatori su zahvalni najprije Bogu i Gospi na ostvarenju ovog projekta. Ramljaci-suorganizatori veliku zahvalu iskazuju Dinku i njegovoj obitelji koja ga je pratila svojim strpljenjem i podrškom. Zahvala velika ide i prijateljima iz Hercegovine, svima koji su na svoj način pomogli ostvarenju ovog lijepog projekta.

Treba istaknuti i ekipu iz Rame, iz Podbora koji su pod vodstvom Ivana Bilića-Šibija bili glavni nositelji svih radova, a neizostavna je i obitelj prvih ramskih hodočasnika u Međugorje, obitelj pok. Mile Ćališ-Penave koja je darovala zemljište za Gospin trg.

Organizatori ističu da još ljudi žele sudjelovati i pripomoći dovršetku radova oko uređenja Trga. Ostalo je još popločati staze, a cijena radova je poprilično velika. Izvedba radova je malo kasnila zbog dobivanja potrebne dokumentacije, kiše te nekih drugih razloga.

Zahvalni smo Bogu što ovaj događaj možemo podijeliti i na ovaj način sa svim iseljenim Ramljacima! Majka stoji raširenih ruku, šalje blagoslov i čeka povratak svoje djece Miru, pravim vrijednostima i svom rodnom kraju!

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne