Veliki uspjeh međugorskih klapa Mir i Concordie na Festivalu klapske pisme u Posušju

Protekli vikend u Posušju je održan VIII. Festival klapske pisme. U kategoriji ženskih klapa najbolja po odluci publike na Trgu hrvatskih branitelja bila je klapa Mir iz Međugorja koja je osvojila i drugo mjesto stručnog žirija. Prvo mjesto osvojila je klapa Kurjože, a treće Stivanja.

U prvoj večeri u konkurenciji muških klapa treća klapa po izboru žirija bila je klapa Concordia, također iz Međugorja.

Klapa Morbin pobjednik je prve večeri u konkurenciji muških klapa na 8. Festivalu klapske pisme Posušje 2022., a drugo mjesto osvojila je klapa Ferata KUDŽ-a Filip Dević.

Umjetnička voditeljica klape Mir i klape Concordia je prof. Monija Jarak Mikulić, koja je bila gošća našega programa kao i Darija Ramljak, članica klape Mir. Klape su nastale na inicijativu dosadašnjeg međugorskog župnika fra Marinka Šakote.

“Mi smo zaista sretni i ponosni. Mogu reći da nismo baš očekivali, jer je konkurencija  bila izuzetno jaka, posebno u drugoj, ženskoj večeri. Sretni smo i zadovoljni da su publika i žiri prepoznali naš dugogodišnji rad i trud i dali nam te vrijedne nagrade. Dobili smo motivaciju za dalje, da još više i bolje radimo i na ponos cijelog Međugorja ostvarujemo te lijepe rezultate”, kazala je prof. Monija, a Darija govori o velikom zajedništvu koje vlada u klapi. Cijeli razgovor poslušajte u audiozapisu.

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne