Fra Marinko Šakota o pripremi za Božić i molitvenom programu u Međugorju

Danas, 15. prosinca, počela je Devetnica Rođenju Kristovu. I u župi Međugorje na poseban način kroz ovih devet dana župljani i hodočasnici pripremaju se za Božić.

”Župljani se pripremaju misom zornicom svako jutro od 6 sati, osim nedjelje, zatim molitvom Krunice na Podbrdu svaki dan od 14 sati, osobnom molitvom, obiteljskom molitvom i svetom ispovijedi koja je moguća svako jutro od 5:30, prije zornice i poslije podne od 16 sati. Svećenici su na raspolaganju i ne bi valjalo odgađati ispovijed do pred sami Božić”, poručio je u razgovoru za Radiopostaju Mir međugorski župnik fra Marinko Šakota, a u petak neće biti Križnog puta na Križevcu, nego će se i taj dan moliti Krunica na Podbrdu.

Fra Marinko Šakota najavio je i kako na Badnjak molitveni program u crkvi sv. Jakova u Međugorju, također, počinje misom zornicom u šest sati.

”Misa zornica je u 6 sati, u 18 sati je misa bdijenja Badnje večeri, a najvjerojatnije da će misa polnoćka zbog novonastale situacije i policijskog sata biti od 21 sat, a ne kao do sada u pola noći, kako joj i samo ime kaže. Još nismo sigurno, ali najvjerojatnije u 21 sat”, naglasio je fra Marinko dodajući kako je Božić blagdan darivanja.

”Gospa nas poziva da u jaslice Isusu donesemo cvijet. To je jedna njezina želja, to je njezina odgojna metoda, da donesemo cvijet, da darujemo nešto. Božić je blagdan darivanja, kada mi ne očekujemo da nama daruju, nego da mi darujemo – Isusu cvijet, ali i drugima, potrebnima, da pogledamo oko sebe, primijetimo potrebnoga i da mu odnesemo nešto”, kazao je fra Marinko Šakota, a cijeli razgovor s njim, koji je vodila Ivana Grbavac, poslušajte u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne