Halo, pratre! Franjevci iz Dubrave pružaju telefonsku duhovnu pratnju

Odgovarajući na potrebe za duhovnom skrbi vjernika franjevci hercegovačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije iz zagrebačke Dubrave odlučili su pokrenuti telefonsku duhovnu pratnju.

Svakoga dana u vremenu od 16 do 18 sati na telefonskim brojevima 097/768 2370 i 097/768 1606 od ponedjeljka 23. ožujka duhovni poticaj, savjet, razgovor i utjehu pružaju vjernicima u trenucima kada je onemogućen susret uživo te je nemoguće slaviti sakrament pomirenja. To ne podrazumijeva sakrament, već isključivo razgovor, a franjevci duhovnu pratnju i savjetovanje pružaju i putem e-maila: info@nullfra3.net.

''Ove neprilike s virusom i potresom u mnogima su izazvali osjećaje straha, tjeskobe pa i panike. Dobivamo mnoge poruke zabrinutih vjernika s kojima želimo ostati u kontaktu. Ovim projektom telefonske duhovne pratnje želimo se staviti na raspolaganje u ovoj teškoj situaciji te djelovati pozitivno i ohrabrujuće na vjernike. Važno je da budemo zajedno i u ovim vremenima, da na strahove i tjeskobe odgovorimo nadom i zajedništvom'', poručuju iz samostanske zajednice hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu te pozivaju sve koji žele da im se jave telefonom i e-mailom.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne