In memoriam Mario Pinjuh (1990. – 2020.)

Nakon kratke i teške bolesti noćas je  u 31. godini preminuo naš kolega i prijatelj Mario Pinjuh. Dio tima Radiopostaje Mir Međugorje postao je u prosincu 2018.

Posmrtna povorka kreće u nedjelju, 13. rujna, u 17 sati ispred mrtvačnice Podjela. Obitelj će od 16 sati primati sućut u mrtvačnici. Pokop će održati na rimokatoličkom groblju Podjela, u Širokom Brijegu, a sveta misa služit će se tijekom pokopa.

Dragom Mariju pokoj vječni, a obitelji iskrena sućut.

Danas je u programu Radiopostaje Mir Međugorje emitirana i posebna emisija u sjećanju na kolegu Marija Pinjuha u kojoj su o kolegi Pinjuhu govorili glavna urednica Radiopostaje Mir Međugorje Sanja Pehar i ravnatelj Informativnog centra Mir Međugorje Vedran Vidović. Dragi Mario do našega ponovnog susreta, čuvamo uspomene na tebe. Emisiju poslušajte u audiozapisu.

Životopis:

Mario Pinjuh rođen je 5. svibnja 1990. u Mostaru. Osnovnu školu završio je u Mokrom, odnosno I. Osnovnoj školi u Širokom Brijegu, a srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Gimnaziji fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru završio je studij hrvatskog jezika i književnosti te engleskog jezika i književnosti. Svoju novinarsku karijeru započeo je na Običnom radiju, potom je nastavio na RTV Herceg-Bosne, a posljednje dvije godine bio je zaposlen na Radio postaji Mir Međugorje. Također, u posljednje dvije i pol godine bio je suradnik portala Jabuka.tv.

Bio je dugogodišnji istaknuti član KUD-a “Mokro”, a surađivao je i s drugim kulturno-umjetničkim društvima. A uz to bio je i član Udruge hrvatskih amaterskih kulturno – umjetničkih društava (UHAKUD) u BiH. Na lokalnoj razini obnašao je dužnost tajnika Vijeća MZ Mokro, a proteklih godina bio je jedan od glavnih organizatora večeri folkora “Na temeljima bazilike naše” u Mokrom.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne