Kulturni mozaik 27. 9. 2019. – Film ‘Najveći dar’ i početak sezone u Lutkarskom kazalištu Mostar

Netko će nekoga ubiti. Volio bih da je to samo film. Hoćemo li odustati… ili ćemo tražiti jedan drugačiji, sretan kraj? Postoji oružje koje može zaustaviti svaki sukob. To je oružje već upotrijebljeno u Francuskoj, Španjolskoj, Irskoj, Meksiku, Kolumbiji, Ruandi… i uvijek djeluje. Njegova stvaralačka moć je neizmjerna. I štoviše, besplatna. Ali morate biti vrlo hrabri da biste ga upotrijebili. Grci to zovu „hiper-dar“ – NAJVEĆI DAR. Ovaj kratki opis najava je filma „Najveći dar“, koji je snimljen 2018. godine.

Redatelj filma je Juan Manuel Cotelo a scene filma snimane su u Španjolskoj, Francuskoj, Irskoj, Kolumbiji, Meksiku i Ruandi. Želja redatelja jest da se film, koji nosi snažnu poruku, prikaže u cijelom svijetu, a za to mu je potrebna pomoć. U emisiji Kulturni mozaik prošloga petka gostovala je Magdalena Vlaho koja se početkom godine javila redatelju i uključila u priču oko distribucije filma u Hrvatskoj. Budući film ima snažnu poruku oprosta Magdalena je željela da film dođe i u hrvatska kina. To bi se trebalo dogoditi sredinom studenog. Opširnije u prilogu koji je emitiran u emisiji Kulturni mozaik 27.rujna 2019.

U drugom dijelu te emisije najavili smo novu kazališnu sezonu u Lutkarskom kazalištu Mostar. Lutkari su je ove godine započeli na najljepši mogući način, novom predstavom Junaci Pavlove ulice, redateljice Tamare Kučinović po svevremenskom romanu Ferenca Molnara koji joj je bio velika inspiracija da progovori o nekim temama o kojima je danas nužno govoriti. Ravnateljica Lutkarskog kazališta Mostar Ružica Bošković bila je gošća emisije Kulturni mozaik, a s njom i Magdalenom Vlaho razgovarala je urednica emisije Vedrana Vidović.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne