Magistra Vitae – Fra Robert Jolić o povijesti župe Međugorje do Osmanskih osvajanja

Nakon proslavljenog blagdana Uzvišenja križa Kristova, 16. rujna započeli smo s jesenjom shemom u našemu programu te novom sezonom dobro poznatih starih emisija i rubrika, među kojima predstavljamo i novu kratku emisiju "Magistra Vitae", koju već tri tjedna slušate u našemu programu, svakoga četvrtka od 10 sati i 15 minuta.

Emisiju uređuje i vodi kolega Andrija Šego, a u njoj se obrađuju razne povijesne teme, predstavljaju knjige i časopisi, znanstveni skupovi, kulturne manifestacije… Ovom emisijom zavirujemo u prošlost i pokušavamo nešto naučiti iz nje, vodeći se riječima velikoga rimskog filozofa i govornika Marka Tulija Cicerona: "Historia est Magistra Vitae" – Povijest je učiteljica života. 

U današnjoj emisiji "Magistra Vitae", kolega Andrija Šego ugostio je fra Roberta Jolića, autora monografije "Župa Međugorje". U prvome dijelu emisije predstavljena je povijesti župe Međugorje od vremena prije Krista pa do osmanskih osvajanja ovih prostora u 15. stoljeću, a idućega četvrtka u drugome dijelu moći ćete poslušati što je bilo s prostorom župe Međugorje, od osmanskih osvajanja do 20. stoljeća. Uz emisiju "Magistra Vitae" plovite bespućima povijesti jer povijest je uvijek prisutna.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne