Malo Međugorje u Hondurasu

Danas ste u emisiji Međugorske minute čuli zanimljivu hodočasničku priču. Naime, u Hondurasu postoji jedno mjesto koje se zove Danli (u prijevodu: među gorama), u tom mjestu je izgrađena crkva sv.Jakova kao u Međugorju, napravljen je i  Križni put – Križevac sa križem visokim 20 metara, zatim Podbrdo sa 20 postaja krunice, te Plavi križ.

Ovu župu sv.Jakova u Danliju  mjesni nadbiskup je proglasio svetištem, a idejni začetnik izgradnje svetišta je dr.Elio Alvarenga, rektor katoličkog sveučilišta u Hondurasu koje se zove Katoličko Sveučilište Honudrasa – Naša Gospa Kraljica Mira.

Ovih dana u Međugorju su boravili direktor i direktorica ovog sveučilišta  Rosario Fernandes i Viktoria Fernandes. A s njima je razgovarala kolegica Ivana Grbavac.  Uz svoja svjedočanstva i iskustva Međugorja, posebno su se dotakli teme ispovjedi koja je postala zaboravljeni sakrament u svijetu, ali nakon posjete Međugorja ljudi ponovno otkrivaju taj sakrament. Ono što je još zanimljivo je to što se u Danliju organizira i Festival Mladih po uzoru na onaj međugorski.

Poslušajte audiozapis, a u fotogaleriji pogledajte fotografije Međugorja u Honudrasu.

Za prijevod zahvaljujemo Filki Mihalj.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne