Marko Hećimović devet dana pješačio do Međugorja i prešao skoro 400 kilometara

Marko Hećimović (25) iz Ivčević Kose kod Perušića u Lici u Međugorje je stigao pješice. Kada nije našao društvo krenuo je sam i prvi put došao u Međugorje. Da bi prešao taj put od oko 370 kilometara bilo mu je potrebno devet dana. Dnevno je prosječno zbog svoga zavjeta pješačio četrdesetak kilometara.

”Koji je zavjet bio, to bih zadržao za sebe. Imao sam želju ići, odluka je došla sama ood sebe. Nisam našao društvo onda sam krenuo sam. I uz Božju pomoć sve je super prošlo”, kazao nam je Marko koji je ukratko i opisao to svoje putovanje.

”Dnevno sam u tih devet dana prelazio oko 40 kilometara u prosjeku. Noćio sam u samostanima, na Udbini, u Gračacu, Kninu, Sinju…, a ako nema samostana potražio bih privatni smještaj, a ljudi su mi izlazili u susret”, kazao nam je Marko koji je bio gost u Međugorskim minutama Radiopostaje Mir Međugorje, a što je još rekao Velimiru Begiću poslušajte u audiozapisu te budite i uz Vijesti iz Međugorja u četvrtak u kojima smo također ugostili Marka Hećimovića i saznajte što je odgovorio na pitanje: Hoće li opet pješice doći u Međugorje?

Marko je prosječno pješačio 40 km svaki dan FOTO: Mateo Ivanković/ICMM

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne