Ante Vukšić o Putu sv. Jakova: Prvi put smo avanturistički, a sada sam skoro svaki dan bio na misi

Camino de Santiago – Put svetog Jakova – hodočašće je kojim se iz raznih pravaca, raznim rutama, dolazi do Santiaga de Compostele, grada u kojemu se nalazi katedrala svetog Jakova koja čuva moći sv. Jakova starijeg, jednog od Kristovih apostola. To važno hodočasničko mjesto iz srednjeg vijeka ne gubi na svojoj atraktivnosti ni danas.

Na taj put odlučio se i Ante Vukšić iz Udbine koji je za 41. obljetnicu Gospinih ukazanja došao pješice u Međugorje pa je išao na Put sv Jakova (Hodočašće od sv.Jakova do sv.Jakova). Tamo je bio za blagdan sv. Jakova 25. srpnja.

Vukšić je u Međugorskim minutama govorio o svom iskustvu Međugorja i o svojim dojmovima s Puta sv. Jakova.

”Prvi put sam došao u Međugorje 2000. Međugorje mi donosi radost i mir”, ističe gospodin Vukšić, koji je nakon 41. obljetnice Gospinih ukazanja otišao na Put sv. Jakova.

”Put je protekao dosta dobro. Prvi put sam išao 2019., bilo nas je četvero. I tada mi se nije svidjelo, jer smo išli avanturistički i po noći. Ove godine sam odlučio ići. Od 28 dana koje smo hodali, tri puta nismo bili na misi, jer nije u tim mjestima bilo svete mise”, kaže Vukšić, a cijeli razgovor  poslušajte u audiozapisu.

Dragana Pavlović

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne