Antonio Orlando: U Međugorju je Gospa učinila da ponovno otkrijem ljubav prema svećeništvu i Crkvi

Šetajući oko crkve sv. Jakova u Međugorju ponovno se čuje onaj skladni žamor molitve na brojnim svjetskim jezicima. Ispovijed, krunica, križni put, misa, osobna molitva… Sve je to okrjepa tisućama hodočasnika koji u ovo mjesto dolaze iz cijeloga svijeta.

Tako je i danas kada su u uredu informacija zabilježeni dolasci hodočasnika iz Ukrajine, Belgije, Nizozemske, Francuske, Poljske, Španjolske, Indije, Irske SAD-a, Italije, Njemačke, Austrije, Šri Lanke, Rumunjske i  Gabona. Naš Mateo Ivanković na Brdu ukazanja susreo je hodočasnike iz Španjolske i Meksika koji su mu uz pomoć prevoditeljice Filke Mihalj podijelili svoje dojmove u Međugorju.

FOTO: Mateo Ivanković

”Došla sam iz Meksika s majkom koja slavi 72. rođendan. Ostajemo tjedan dana. Jako lijepo mi je u Međugorje. Od kada je majka poželjela doći ovdje za rođendan, sve nam se ostvarivalo bez poteškoća. Međugorje je prekrasan dar za cijeli svijet, za obraćenje svijeta… Ovdje nas Majka zove i čeka. Ovdje sam osjetila Gospinu ljubav, a kada sam krenula u Međugorje vidjela sam da i moji prijatelji traže Gospu. Preko mene su poslali puno pisama Gospi u Međugorje, a dok sam ovdje stalno mi šalju poruke da molim za njih”, kazala nam je to Paulina Vazqez Sandoval iz Meksika, koju smo sa skupinom hodočasnika španjolskog govornog područja zatekli na Brdu ukazanja, a u ovoj skupini je i svećenik Antonio Orlando iz Španjolske, koji je došao s mladima koji su mu ove godine pomagali u župi.

”Htio sam im dati ovaj dar – dovesti ih ovdje u Međugorje. Za mene je Međugorje Majčina ljubav. Majka koja ne napušta svoju djecu u ovom svijetu koji se udaljuje od Boga, dakle Majka koja ljubi svoju djecu. Ovdje je Gospa učinila da ponovno otkrijem ljubav prema svećeništvu i ljubav prema Crkvi. Želim da i ovi mladi, koji su mi tako velikodušno pomogli ove godine, otkriju Gospinu ljubav i učvrste ljubav prema Crkvi. U grupi nas je 68, a sa mnom je došlo osmero mladih i ostajemo pet dana, kazao nam je Antonio Orlando.

FOTO: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne