Apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua u nedjelju predslavi misu u Međugorju

U programu Radiopostaje Mir Međugorje fra Zvonimir Pavičić, međugorski župnik osvrnuo se na proslavu 43. obljetnice Gospinih ukazanja te najavio brojna događanja u župi Međugorje u srpnju i kolovozu, proslavu sv. Jakova – zaštitnika župe, Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba 28. srpnja i 35. međunarodni molitveni susret mladih od 1. do 6. kolovoza.

Devetnica za proslavu sv. Jakova započinje u utorak, 16. srpnja.

„Kroz devet dana mi franjevci koji djelujemo ovdje u župi slavit ćemo večernje svete mise i propovijedati. Župljani će kao i za godišnjicu predmoliti krunicu i to će biti jedna priprava za proslavu našega nebeskog zaštitnika, kojeg ćemo proslaviti 25. srpnja središnjom misom u Gaju koju će predslaviti mons. Petar Palić”, kazao je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić te dodao da će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua predslaviti večernje misno slavlje, u nedjelju 14. srpnja u 19 sati u Međugorju.

„On je izrazio želju da bi došao u Međugorje i mi smo mu ponudili da predslavi misno slavlje u nedjelju navečer. Mislim da je lijepo da apostolski nuncij iz Republike Hrvatske dođe u Međugorje”, kazao je fra Zvonimir Pavičić, a cijeli razgovor poslušajte u audiozapisu.

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne