16.4 C
Međugorje
01.10.2323.

Božićna čestitka međugorskog župnika fra Marinka Šakote

Fra Marinko Šakota, međugorski župnik župljanima, hodočasnicima i svim vjernicima čestitao je Božić i uputio svoju poruku, koju prenosimo u cijelosti:

Čitav svemir je govor o Božjoj ljubavi koja se raskošno razdaje. Sve je besplatni Božji dar čovjeku. Počevši od milijardi galaksija, planeta, zvijezda, sunca koje sja, kiše koja natapa zemlju, nevidljivog zraka, ptice u zraku i malenog cvijeta…

Tek u zahvaljivanju čovjek može otkriti besplatnu Božju ljubav. A kad je otkrije, u njemu se probudi čuđenje. Otvore mu se oči i zastane dah pred čudesnošću Božjeg stvaranja.

Posebno se to odnosi na Božić kada je Bog ne nešto od sebe nego samoga sebe darovao nama ljudima.

Božić, to uzvišeno otajstvo, prilika je da poput pastira i mudrih ljudi s istoka i mi zanijemimo pred otajstvom Božjeg sebedarivanja čovjeku. Dok u obiteljskom domu ili u župnoj zajednici gledamo u jaslice i pjevamo božićne pjesme, neka se u našim srcima rodi zahvalnost, čuđenje i divljenje zbog velikog otajstva: da je veliki Bog iz ljubavi prema nama ljudima postao maleno dijete.

Svim župljanima župe Međugorje, svim hodočasnicima diljem svijeta kao i svim ljudima dobre volje čestit i blagoslovljen Božić!

Fra Marinko Šakota,
župnik župe Međugorje

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne