17.4 C
Međugorje
29.09.2222.

FOTO: Danas na Filipinima posvećena crkva identična međugorskoj

Blažena Djevica Marija smatra se zaštitnicom Filipina, a tamošnji stanovnici svoju odanost iskazuju joj podizanjem crkvi u kojoj se na poseban način štuje Blažena Djevica Marija. Kako su rekli s Filipina jedna od najbrže rastućih marijanskih pobožnosti u toj zemlji je pobožnost Gospi Međugorskoj.

Tim povodom na Filipinima je izgrađena replika međugorske crkve sv. Jakova čija je zaštitnica Gospa Međugorska, a crkva se gradi uz financiranje jedne velikodušne obitelji koja je također posvećena Mariji.

Velika crkva svetog Jakova (Gospe Međugorske) nalazi se u gradu Talisay pod crkvenom jurisdikcijom biskupije Bacolod kojoj je na čelu biskup mons. Patriciom Buzon. I ova crkva je poput originalne u Međugorju, povjerena na upravu Redu manje braće preko Kustodije sv. Antuna Padovanskog – Filipini, a crkva je otvorena danas na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe.

Mjesni biskup mons. Buzon ovu crkvu, sa svakim detaljem pomno prepisanim iz originala u Međugorju, posvetio je danas uz asistenciju kustoda Kustodije sv. Antuna Padovanskog na Filipinima fra Reneea C. Deana.

Svim štovateljima Kraljice Mira na Filipinima poruku potpore i ohrabrenja uputio je i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, a pročitao ju je fra Renee C. Dean tijekom mise na kojoj je crkva posvećena.

Velimir Begić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne