Duhovno hodočašće u Međugorje 29. i 30. svibnja

Hodočašće simbolički predstavlja životni put kršćanina na kojem se kroz trpljenje i napor dolazi do cilja. Motivi hodočašća mogu biti molba ili zahvala koja se odnosi na neku dobivenu milost ili tjelesnu potrebu, ili pak jednostavno duhovna okrjepa i obnova. Svako hodočašće u normalnim okolnostima predstavlja put koji treba fizički prijeći, no ove pandemijske godine mnogi od nas ne mogu putovati, što ne znači da ne možemo duhovno hodočastiti. Nikada kao ove godine nisu nam bili tako potrebni mir, vjera i nada. Upravo ove milosti mnogima je donijelo hodočašće u Međugorje.

Svjesni postojećih potreba pronašli smo način kako Međugorje donijeti u vaše domove – ali ne mi, nego međugorski hodočasnici za međugorske hodočasnike. Ovaj put to su hodočasnici španjolskog govornog područja koji nas pozivaju na duhovno hodočašće u Međugorje. Oni od 29. do 30. svibnja 2021. organiziraju Online kongres o plodovima Međugorja pod naslovom „Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati“ (Mt 7, 16).

Za Međugorje se često kaže da izgleda kao da njime prolazi rijeka hodočasnika. Protekle godine nije bilo takvih prizora pred kojima svako ljudsko oko zasuzi. Ono što se Međugorju ipak ne može ni oduzeti ni osporiti njegovi su plodovi: To su životi svih nas koje je međugorska duhovnost dotakla, to smo svi mi koje je međugorska duhovnost promijenila, ohrabrila… Upravo takva svjedočanstva o uslišanim molitvama kao i snažne životne priče čut ćemo na ovom kongresu koji će biti simultano prevođen na više svjetskih jezika. Stoga, ovaj zadnji vikend u svibnju odupri se svjetovnim nemirnim valovima i zaplovi međugorskom rijekom mira!

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne