FOTO: 3500 hodočasnika iz Ukrajine provest će Božić u Međugorju

Oko 3500 hodočasnika iz Ukrajine ovaj Božić provest će u Međugorju. Oni su se sa svojim svećenicima danima vozili kako bi prešli oko 2000 kilometara i došli Kraljici Mira. Na jednoj od granica čekali su nevjerojatna 13 sata dok su ih pustili, ali ni to ih nije pokolebalo na njihovom hodočašću pa sada sretni u Međugorju obilaze molitvena mjesta i sudjeluju na molitvenom programu. U pratnji ovih hodočasnika je i oko 100 svećenika.

Kako su nam rekli zahvalni su da mogu biti u Međugorju, a zahvalnost izražavaju i župi i župljanima koji su ih primili u ove božićne dane.

Najvažniji dio hodočašća za njih je, kao i za sve hodočasnike koji dolaze u Međugorje, večernji molitveni program kao i molitva krunice na Podbrdu, Puta križa na Križevcu, a sklopu hodočšaća, uz molitvu, slušali su i katehezu međugorskog župnika fra Marinka Šakota te svjedočanstva bivših ovisnika iz zajednice Cenacolo.

Dijeleći svoja iskustva, Ukrajinci kažu kako su zahvalni Majci Božjoj što ih poziva u Međugorje – mjesto gdje osjećaju milosnu blizinu nebeske Majke, jer u ovo teško vrijeme u Međugorje je moguće doputovati samo uz njezinu pomoć i posebnu zaštitu.

Hodočasnici dolaze s različitim osobnim nakanama, a također i da mole za mir u Ukrajini i završetak pandemije.

”Mnogi su pronašli i odgovore na pitanja koja su godinama tražili. Majka Božja donosi radost i nadu. Svatko u svom srcu nosi veliku zahvalnost Djevici Mariji i Bogu što su ih pozvali u Međugorje”, kazali su nam ranije ukrajinski hodočasnici, koji će se u svoju domovinu vratiti ispunjeni ljubavlju koju nose svojim domovima, obitelji, rodbini, prijateljima…

Tekst: Velimir Begić
Foto: Foto video studio Đani

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne