FOTO: Božićni koncert u Međugorju

U petak, 29. prosinca u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju s početkom u 20 sati održan je veliki svečani božićni koncert. Bio je to župni koncert na kojem su nastupili zborovi, klape i sekcije koje djeluju u međugorskoj župi. U prepunoj dvorani nastupili su veliki međugorski župni zbor „Kraljica Mira” i dječji župni zbor „Golubići mira” koje vodi s. Irena Azinović, zatim glazbena sekcija Frame Međugorje, ženska klapa „Mir”, Tamburaški orkestar „Misericordia” iz Šurmanaca pod vodstvom profesora Davora Markote, gitaristi, te solisti Drina Dodig i Ivano Soče. Da bi ova posebna večer bila još zanimljivija potrudili su se međugorski framaši koji su tijekom koncerta odigrali igrokaz i skeč. U igrokazu su okupljenima približili na koji način je sv. Franjo uprizorio žive jaslice u Grecciu prije točno 800 godina, dok su u skeču prikazali međugorsku baku koja se kroz šaljivi intervju prisjetila kako se nekada slavio Božić. Oba nastupa framaša, kao i svaki nastup izvođača, župljani i hodočasnici nagradili su velikim i zasluženim pljeskom. Na kraju samoga koncerta okupljenima se obratio međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić koji je naglasio kako je zaista lijepo vidjeti naše župljane kako pjevaju.

„Zaista, Božić ima nekakav poseban ton, poseban doživljaj i pjevamo malome Isusu, malome Djetetu, malome Bogu koji se rodio. Čovjek kada pjeva malome djetetu, to znate pogotovo vi roditelji, kao i svi mi koji smo imali ili imamo nećake, malenu djecu, kada pjevamo maloj djeci onda se pjeva na poseban način, onda se pjeva umiljatim tonom s puno nježnosti, s puno ljubavi, s puno brige. Tako isto kada pjevamo malome Isusu naša pjesma treba biti uistinu od srca. Ja sam to osjetio odmah s prvim pjesmama kada su naša djeca zapjevala „Tiha noć”, ne znam kako vi, ali ja sam zasuzio na toj pjesmi kada sam čuo njihove lijepe glasove. I ono što bih volio jest da svi roditelji podržavaju djecu i mlade, a i da se i vi roditelji uključite u naš veliki crkveni zbor tako da njih bude dva puta više nego sada, da ne mogu sići s pozornice jer ih je puno, tako da svi možemo kao cijela župa slaviti Božić, radovati se i biti u veselju. Želim vam čestitati Božić još jednom, evo ovo je naša zajednička proslava Božića. Nadam se da ste uživali, da vam je bilo lijepo”, kazao je fra Zvonimir Pavičić, te pozvao sve okupljene da na kraju koncerta svi ustanu i zapjevaju pjesmu „Narodi nam se”, te dodao:

„Tako da i na taj način pokažemo da uistinu mi Hrvati imamo najljepše božićne pjesme, te što je naš fra Ivan Hrkać rekao u propovijedi na Božić: „Nadam se da im nismo zaboravili riječi”. Kada bude zadnja pjesma, ja vas molim da se svi ustanemo i da svi pjevamo Isusu i da tako jedni drugima čestitamo Božić i zahvalimo Bogu što nam je darovao spasenje u Isusu Kristu. Hvala vam svima i Bog vas blagoslovio”, kazao je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić. Voditeljica koncerta bila je Ana Milićević, a kako je to sve izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne