FOTO: Glasnici sv. Franje i djeca iz Majčinog sela organizirali akciju čišćenja vrta sv. Franje

Danas, u subotu 10. lipnja, članovi male Frame Međugorje – Glasnici sv. Franje predvođeni fra Ivanom Hrkaćem, duhovnim asistentom Frame Međugorje odlučili su jedan dan provesti u prirodi, u vrtu sv. Franje u Majčinu selu gdje su organizirali zajedničku akciju čišćenja vrta sv. Franje zajedno sa djecom iz Majčinog sela.

Više od dvadeset mladih okupilo se u središtu vrta sv. Franje, kod vanjskog oltara gdje hodočasnici rado dolaze i slave svete mise, a prije početka akcije čišćenja s nekoliko riječi obratio im se fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčinog sela, zahvalivši im se na dolasku i kazavši im između ostaloga kako je priroda jedan veliki Božji dar, a to je sv. Franjo shvatio i prihvatio cijelim svojim bićem.

„Danas smo se okupili u vrtu sv. Franje ovdje zajedno s malom Framom – Glasnicima sv. Franje da probudimo jednu ljubav prema prirodi, prema vrtu sv. Franje, našega zaštitnika, u suradnji s Majčinim selom, sa štićenicima i sa djecom. Ovdje ćemo danas malo provesti dan kako bi se povezali s prirodom baš kako nas je i naša Gospa, Majka pozvala u posljednjoj poruci da idemo u prirodu, da osjetimo da je priroda Božji dar koji nam je dan, da pazimo, da njegujemo, da čuvamo prirodu i da osjetimo taj Božji prst i Božji dar koji nam je darovan ovdje u Međugorju. Tako smo se odlučili malo pokrenuti, danas počistiti malo ove putove i stazice u ovom vrtu sv. Franje. Sljedeći tjedan ćemo imati sabore naše Frame za veliku Framu i za malu Framu gdje ćemo ovdje slaviti i svetu misu, jer ovdje ima i prelijep vanjski oltar gdje rado i hodočasnici dolaze u ovaj vrt sv. Franje, tako da probudimo još jednom ljubav prema prirodi i prema našem Međugorju”, kazao je fra Ivan Hrkać.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne