FOTO: Humanitarna prodaja adventskih vijenaca Frame Međugorje

Danas, na prvu nedjelju Došašća, članovi Frame Međugorje organizirali su humanitarnu akciju u kojoj su prodavali adventske vijence koje su sami izrađivali u protekla tri tjedna. Humanitarna prodaja održavala se kod novih ispovjedaonica pokraj župne crkve sv. Jakova nakon svetih misa. Odaziv župljana i hodočasnika bio je jako velik.

„Evo i ove godine su naši framaši vrijedno radili oko priprave adventskih vijenaca. Dosadašnjih godina su isto tako pripremali adventske vijence kako bi skupili jedan prihod za neku humanitarnu akciju. I ove godine ćemo odabrati na koji način ćemo humanitarno pomoći s prikupljenim prilozima koji naši župljani radosno daruju na ovaj način. Ove godine smo napravili oko 420 adventskih vijenaca. Župljani se uvijek rado odazovu svake godine, kao i ove godine. Evo vidimo da će već na pučkoj svetoj misi svi adventski vijenci biti prodani, te će se nalaziti u svakoj obitelji u župi Međugorje. Jako smo zadovoljni zbog toga, zbog ovog velikog odaziva vjernika. Na ovaj način ćemo pomoći određenu akciju, nekada to bude siromašnim obiteljima u našem kraju, nekada pomažemo Marijinim rukama ili Majčinu selu, a uvijek ima neka obitelj ili pojedinac koji je u potrebi. I ove godine imamo nekoliko izbora i prikupljeni prihod rasporedit ćemo na više mjesta i za više osoba”, kazao je fra Ivan Hrkać, duhovni asistent Frame Međugorje, dodavši da je vrijeme adventa u kojem se nalazimo vrijeme budnosti.

„Nalazimo se na početku adventa, a to je uvijek vrijeme budnosti, vrijeme da posvijestimo sebi sve blagodati koje nam je Bog dao, ali na taj način i da uvidimo kome mi možemo pomoći, primjerice u svom susjedstvu, u svojoj široj obitelji, u svome gradu, da se odazovemo, da otvorimo oči za bližnjega u potrebi i da na taj način njima pomognemo”, kazao je fra Ivan Hrkać, a nekoliko riječi s nama je podijelila i članica Frame Međugorje Matea Ostojić, inače i područna tajnica Frame Hercegovina.

„Drago nam je da smo i ove godine imali mogućnost na početku vremena Došašća pružiti pomoć najpotrebnijima. Kroz protekla tri tjedana imali smo priliku pripremati adventske vijence, pa smo zahvaljujući trudu i angažmanu naših framaša koji su provodili svoje vrijeme u framskih prostorijama uspjeli napraviti više od 400 adventskih vijenaca. U pripremi je sudjelovalo oko 50 članova naše Frame Međugorje i odazivom župljana smo jako zadovoljni i svake godine sve je veći odaziv. Drago nam je što ćemo s prikupljenim prihodom moći pomoći onima kojima je pomoć uistinu potrebna”, kazala je Matea Ostojić. Kažimo i to kako će se u Međugorju, ulaskom u vrijeme Došašća, slaviti i svete mise zornice u 6 sati ujutro svakoga dana osim nedjelje.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne