FOTO: Humanitarna prodaja adventskih vijenaca Frame Međugorje

Danas, 26. studenoga, kada Crkva slavi svetkovinu Krista Kralja, članovi Frame Međugorje organizirali su humanitarnu akciju u kojoj su prodavali adventske vijence koje su sami izrađivali tijekom proteklih nekoliko tjedana. Humanitarna prodaja održavala se kod novih ispovjedaonica pokraj župne crkve sv. Jakova nakon svetih misa, a odaziv župljana i hodočasnika bio je jako velik. Nekoliko riječi s nama je podijelio fra Marin Mikulić, duhovni asistent Frame Međugorje.

„Kao i svake godine naši se framaši kroz 11. mjesec trude napraviti što više adventskih vijenaca i ponuditi ih našim župljanima i svim hodočasnicima koji ovdje dolaze. Taj prihod ide za rad Frame, ali i za onaj humanitarni dio za Božić gdje se uvijek znamo odazvati raznim akcijama, pomoći potrebitima kako bi svima nekako uljepšali Božić, da svi osjete radost Božića. Današnje evanđelje nas na to poziva, vidimo kako Isus kaže „žedan bijah napojiste me, gladan bijah dadoste mi jesti, gol i zaodjenuste me…”, tako da nas Isus poziva da činimo dobra djela, da pomažemo svome bližnjemu, onome koji je u potrebi. Zato je tu ova današnja humanitarna prodaja adventskih vijenaca jer time želimo veći dio prihoda dati onima koji su ugroženi, koji nemaju, darovati im da i oni osjete da je kod njih Božić, da onda oni mogu priuštiti sebi barem ono najosnovnije. Framaši svake godine radi toga i rade ovakve akcije i sudjeluju u tome da mogu pomoći onima koji su najpotrebniji”, kazao je fra Marin Mikulić, te dodao:

„Svaki adventski vijenac nam simbolizira jednu adventsku nedjelju i paljenje tih adventskih svijeća je zapravo jedno razdoblje u kojemu se mi pripremamo za taj naš najradosniji blagdan – Božić. Paleći te četiri svijeće mi čekamo nešto, iščekujemo nekoga, a taj netko nije bilo tko, nego sam Isus Krist koji će se roditi, prije svega u našim srcima i to je bit ovoga došašća i bit ove svake svijeće, a svaka svijeća ima svoju simboliku. Svaka svijeća ima svoj simbol, svaka nedjelja nam daje poseban poticaj da se zaista na jedan lijep i duhovan način možemo pripremiti za Božić. Ovaj vijenac, ako ga imamo u svojim obiteljima, on simbolizira jedan krug oko kojega se obitelj okupi i nastoji imati svoju obiteljsku molitvu i to je ona prava bit pripreme za naš Božić”, kazao je fra Marin Mikulić, a nekoliko riječi s nama je podijelila i Gabriela Ostojić, članica Frame Međugorje.

„Priprema je trajala nekoliko tjedana, a napravili smo otprilike 500 adventskih vijenaca, a prodajemo ih nakon svetih misa. Cijeli novčani prihod će ići u humanitarne svrhe i dijelom za potporu rada naše Frame, te se zahvaljujemo svima koji su pomogli i dali svoj humanitarni doprinos ovoj našoj akciji”, kazala je Gabriela Ostojić.

Kažimo i to kako je iduće nedjelje prva nedjelja došašća, a u Međugorju će se u tom vremenu, počevši od 4. prosinca, slaviti i svete mise zornice u 6 sati ujutro, svakoga dana osim nedjelje.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne